Els millors restaurants del món es triaran a València

Els guardons The World's 50 Best Restaurants es lliuraran a la Ciutat de les Ciències el mes de juny

El Palau de Les Arts serà la seu de l'acte central
El Palau de les Arts serà la seu de l'acte central / The World’s 50 Best Restaurants

València acollirà l'acte de lliurament dels prestigiosos guardons The World's 50 Best Restaurants, que tindrà lloc el dia 20 del mes de juny, "cosa que consolida la posició de la ciutat, de nou, com a referent de l'alimentació i l'alta gastronomia en l'àmbit internacional", segons ha avançat el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García.

El Palau de les Arts serà la seu de l'acte central del lliurament de guardons i, tal com ha destacat García, "com ja va ocórrer en la XXXVI Gala dels Premis Goya o a la Gala Michelin, València es bolcarà en la celebració d'aquest esdeveniment que aplegarà a la ciutat els xefs més prestigiosos de tot el món i que farà que tot el sector gastronòmic mundial tinga els ulls posats ací", ha subratllat.

La convocatòria inclou un ampli programa d'activitats, amb un fòrum de lideratge de pensament; 50 Best Signature Sessions, i trobades gastronòmiques entre xefs internacionals i xefs valencians, a més de la cerimònia de lliurament de premis. Es preveu que es donen cita a la ciutat cent dels millors xefs del món, els quals també impartiran coneixements a estudiants d'hoteleria locals a través d'una iniciativa de caràcter formatiu.

València ha acollit els últims anys diferents actes i cites que han unit els àmbits de la gastronomia local i els projectes sostenibles de la ciutat. És el cas de la gala de la Guia Michelin, en la qual es van entregar tres noves estreles per a la ciutat; el reconeixement de València com a European Smart City 2022 i, la més recent, Capital Verda Europea 2024.

Per la seua banda, The World's 50 Best Restaurants reflecteix, des de l'any 2002, la diversitat del panorama culinari mundial. La llista anual dels restaurants més prestigiosos del món ofereix una instantània d'alguns de les millors destinacions per a viure experiències culinàries úniques, a més de ser un baròmetre de les tendències gastronòmiques mundials.

La llista inclou també els 50 millors restaurants d'Amèrica Llatina, els 50 millors restaurants d'Àsia, els 50 millors restaurants del Pròxim Orient i el Nord d'Àfrica, els 50 millors bars del món, els 50 millors bars d'Àsia, els 50 millors bars d'Amèrica del Nord, els 50 millors descobriments i la sèrie 50 BestTalks, 'més anomenats'.

L'organització d'aquesta convocatòria ha destacat les qualitats de València com a ciutat íntimament relacionada amb el món de l'alimentació: la capacitat per a proporcionar productes de temporada sense deixar empremta al planeta, des del parc natural de l'Albufera, on es cultiven diverses varietats locals d'arròs que suposen l'ingredient principal del plat valencià més internacional, la paella, fins al mar Mediterrani, que proporciona peix fresc que se subhasta diàriament a la Llotja de Pescadors de la Marina de València, i que acaba en els menús de molts restaurants locals i mercats municipals.

També l'apicultura urbana, amb una vintena de bucs en alguns terrats d'edificis públics per a pol·linitzar i contribuir a la biodiversitat dels parcs de la ciutat.

A més, des del 2019 València és la seu del Cemas, el Centre Mundial per a l'Alimentació Urbana Sostenible, de la FAO, i el 2017 va exercir com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible.

També et pot interessar

stats