València acull el primer Congrés Smart City de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

L'objectiu de la trobada és dissenyar un espai de col·laboració i connexió entre 128 urbs

Imatge panoràmica de la ciutat de València
Imatge panoràmica de la ciutat de València

El complex de la Petxina de València acull a partir d'aquest dilluns el primer Congrés Smart City de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI per les seues sigles en castellà). La convocatòria, amb la qual la RECI ha volgut reconéixer la ciutat com a referència, reunirà durant dues jornades més de 400 representants tècnics i polítics de totes les ciutats intel·ligents de l'estat, així com empreses i representants d'organismes estatals i internacionals.

Tant les sessions de dilluns com les de dimarts podran ser també seguides en obert per streaming per a garantir una major cobertura de l'esdeveniment, segons ha informat l'Ajuntament de València.

L'objectiu del congrés és dissenyar un espai de col·laboració i connexió en el qual es tracten els principals reptes i àrees d'actuació de les ciutats intel·ligents, des de la voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones.

Els eixos temàtics del congrés han sigut dissenyats a partir dels principals reptes i àrees d'actuació de la RECI, que està constituïda per un total de 128 ciutats. La secretaria tècnica està a càrrec de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), i estan directament relacionats amb els seus grups de treball: Govern, innovació social i economia intel·ligent; Ciutat verda: sostenibilitat i infraestructures; i Digitalització i intel·ligència artificial.

S'ha preparat una sala principal de la trobada, en la qual es podrà assistir a xarrades inspiradores, espais de debat i taules redones; i una sala paral·lela, que constituirà un espai de demostració d'experiències i iniciatives de les ciutats, d'aprenentatge i de connexió entre els diferents actors. Finalment, s'ha programat un taller de gestió de projectes amb fons europeus.

Durant el congrés es parlarà sobre com la innovació i el coneixement, amb el suport de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), són les claus sobre les quals basar el progrés de les ciutats en els pròxims anys, fent més fàcil la vida dels ciutadans, aconseguint una societat més cohesionada i solidària, generant i atraient talent humà i creant un nou teixit econòmic d'alt valor afegit.