Milà ultima el muntatge de la primera gran retrospectiva a Itàlia de Joaquim Sorolla

L’exposició, que s’exhibeix al Palazzo Reale, es podrà visitar des del 25 de febrer fins al 26 de juny

'Trista herència!', pintat per Joaquim Sorolla el 1899
'Trista herència!', pintat per Joaquim Sorolla el 1899 / À Punt NTC

El Palazzo Reale de Milà ultima els preparatius per a inaugurar, el pròxim 25 de febrer, Joaquim Sorolla, pintor de llum, la primera gran retrospectiva sobre el creador valencià a Itàlia.

Després del gran èxit collit en la National Gallery de Londres, el país transalpí acull aquesta mostra, que posa l'accent en la figura de Sorolla com el "mestre espanyol de la llum".

Joaquim Sorolla (1863-1923) va plasmar en els seus quadros les platges del Mediterrani i els personatges que les van omplir i brindà així un tros original de la Belle Époque. “Va ser un artista que es va anticipar a les tècniques de la fotografia i va donar indicis inèdits, protagonista del luminisme i retratista de gran fama internacional", destaca el centre cultural italià.

Entre les peces que integren els fons de la selecció figura l'emblemàtica Trista herència!, que s'ha instal·lat aquest divendres de matí després del seu viatge des de la seu de la Fundació Bancaixa, a València. Un quadro que Sorolla va pintar en 1899 a la platja de la Malva-rosa de la ciutat del Túria i que va incloure en la selecció d'obres que va enviar a l'Exposició Universal de París de 1900, on va causar una gran sensació, tant entre el públic com entre la crítica.

El quadro de la col·lecció de la Fundació Bancaixa va arribar ahir al Palazzo Reale de Milà, seu de la mostra, on hui s'ha procedit a instal·lar-lo.

La Fundació Bancaixa ha prestat aquesta obra de Sorolla, que va viatjar en 2019 a Londres i Irlanda per a exhibir-la en les exposicions que les seus de la National Gallery de totes dos ciutats van dedicar a l'artista, recorda l'entitat en un comunicat.

L'exposició italiana, que es podrà visitar des del 25 de febrer fins al 26 de juny, està comissariada per Micol Forti, directora de la secció d'Art Modern i Contemporani dels Museus Vaticans, i per Consuelo Lucca de Tena, exdirectora del Museu Sorolla de Madrid.

També et pot interessar

stats