Més de mil músics interpreten 'Chimo' en l'Entrada de Bandes dels Moros i Cristians d'Ontinyent

La plaça Major de la ciutat de la Vall d'Albaida s'ha omplit amb els membres de més de 25 bandes que han vingut de diversos municipis

Més de 1.000 músics interpreten 'Chimo' a la plaça Major d'Ontinyent / À Punt NTC

Ontinyent està immersa en la celebració de les festes de Moros i Cristians, que fins al 10 de setembre ompliran els carrers d'actes i celebracions. Aquest dijous ha sigut el torn de l'Entrada de Bandes i la tradicional interpretació de Chimo, amb més de mil músics que tocaven alhora, un acte que suposa el tret d'eixida per a les entrades dels bàndols moro i cristià d'aquest divendres.

A les 18:00 hores han començat a desfilar les 25 bandes de música fins a la plaça Major. Més de mil músics de diversos municipis han tocat Chimo, la marxa composta per José María Ferrero Pastor, convertida en l'himne de les festes d'Ontinyent. Aquesta és la segona vegada en la història que una dona dirigeix la interpretació de l'obra, un dels actes més emblemàtics dels Moros i Cristians d'Ontinyent. La directora Lidón Valer Cabaleiro ha sigut l'encarregada, que ha assegurat sentir "nervis" i una "il·lusió grandíssima" per "poder gaudir d'aquest moment".

"Considere que m'han convidat perquè creuen que ho puc fer bé. Amb això em quede", ha afegit.

L'emoció entre els centenars de músics participants és enorme. "Si no se't posa la pell de gallina ací, en pocs llocs", afirma Carlos Jordà, de la Societat Unió Musical Beniarrés. "S'han ajuntat tantes bandes ací baix, i totes tocant al mateix temps és molt guapo", diu Javi Sancarlos, de la Societat Musical La Nova, del Palomar. Tampoc no s'oblida de la compositora Fany Bañuls, de la Societat Musical La Lira, de Quatretonda: "És una marxa molt bonica. S'ha de donar l'enhorabona al mestre Ferrero".

També et pot interessar

stats