Martirio: “Ara estem més preparats per a paladejar una nova lectura de la copla”

Aquest dilluns l'artista celebra els 25 anys del disc 'Coplas de madrugà' al Teatre l’Olympia de València

Martirio celebra els 25 anys del disc 'Coplas de madrugà' / À Punt NTC
À Punt NTC
Miquel Àngel Alcaraz @apuntnoticies
Teresa Violeta
06 de novembre 2022 - 10:24

María Isabel Quiñones, Martirio, ha sigut l’encarregada de tancar la programació adreçada als professionals de la indústria musical aquest dissabte en la fira valenciana de la música Trovam a Castelló de la Plana. Ho ha fet en una conversa íntima on ha fet balanç de 35 anys de carrera musical.

Martirio tornarà a pujar aquest dilluns a l'escenari del Teatre Olympia de València de la mà del pianista Chano Domínguez per a oferir un concert que celebra les noces de plata de Coplas de Madrugà, “un disc que va costar molt traure’l” però que, assegura, "la gent està ara molt més preparada per a paladejar".

Enguany fa 25 anys de la primera fusió de la copla amb el jazz que va unir aquests dos artistes i que, introduint arranjaments del jazz, va col·locar la copla “en un altre paisatge, enriquint-la”.

“Estem molt contents de portar l’espectacle a un lloc que coneix tan bé la copla, per Concha Piquer, com és València”. Martirio es confessa admiradora de la cantant valenciana: “Ha sigut l’artista que més m’ha inspirat”.

La cantant, que es declara devota del talent emergent, afirma que li agrada que s’innove i creu “que és un problema que no es done espai a tot el talent jove”, tot i “la uniformitat” existent en el panorama musical actual: “hi ha massa trap i massa reggaeton i crec que no durarà, però m’agenolle davant de Sílvia Pérez Cruz”.

També et pot interessar

stats