Maria Estela Arlandis i Marina García, proclamades falleres majors de València 2024

Primer acte oficial de les noves falleres majors i un dels més importants, solemnes i il·lusionants del seu any

Les falleres majors de València, juntament amb el secretari i president de la Junta Central Fallera, i l'alcaldessa de València
Les falleres majors de València, juntament amb el secretari i president de la Junta Central Fallera, i l'alcaldessa de València / Amparo Fernández

Maria Estela Arlandis i Marina García ja són oficialment les noves falleres majors de València després de la proclamació, que ha tingut lloc aquest dimecres de vesprada a l’Ajuntament de València. 

Precedides per les regines de les festes de Castelló i les belleses del foc d’Alacant, així com de les falleres majors del 2023 (Laura Mengó i Paula Nieto), Maria Estela i Marina han entrat a l’Ajuntament acompanyades de les respectives corts d’honor, i de la música en directe de la Banda Municipal de València. 

Allí les esperaven l’alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, i el secretari de la Junta Central Fallera (JCF) Nico Garcés. Darrere de Maria Estela ha entrat el regidor de Cultura Festiva i president de la JCF, Santiago Ballester, i tots cinc han posat davant de les càmeres abans de la proclamació, el primer acte oficial de les noves falleres majors i un dels més importants, solemnes i il·lusionants del seu any.   

La primera a ser proclamada per Catalá ha sigut la fallera major infantil, Marina García, i després d’un llarg aplaudiment, ha sigut el torn de la fallera major, Maria Estela Arlandis. Després de ser proclamades, han segut al saló de plens al costat de l’alcaldessa, que ha dirigit unes paraules a tots els presents. 

Vista aèria del ple de l'Ajuntament de València durant la proclamació de les falleres majors de València 2024
Vista aèria del ple de l'Ajuntament de València durant la proclamació de les falleres majors de València 2024 / À Punt NTC

Ha reconegut que l’emoció l’embargava durant la cerimònia de la telefonada, en la qual ella també era debutant, i que mai l’oblidarà. A les falleres majors els ha dit que ara comencen a viure un somni fet realitat, que és el més desitjat per a qualsevol fallera, i que el saló de plens de l’Ajuntament torna a vestir-se de gala per a rebre a la festa més important de la ciutat i la millor representada per les seues ambaixadores. 

Les primeres paraules de la fallera major infantil 2024 han sigut per a reconéixer que encara ha de pessigar-se per a acabar de creure el que està passant, i admetre que el de la telefonada va ser un dia carregat de nervis i emocions en el qual, després de rebre la notícia, no podia quasi reaccionar. Per això ha agraït a tot el món que va estar amb ella durant l’espera i durant la celebració, i també ha donat les gràcies al jurat.  

Pel que fa a les corts d’honor, ha dit que a la infantil a vegades li tocarà ser una mica més adulta, però que les adultes a vegades també hauran de ser una mica xiquetes. I que així, “la suma de tretze i tretze ja no seran 26, sinó una només, una família fallera”. 

En el seu torn de paraula, la fallera major, María Estela Arlandis, s’ha dirigit a l’hemicicle per a assegurar que, encara que parlara ella, ho feia en nom de tota la seua cort i que aquest discurs era la primera vegada en què “aquestes tretze veus parlen alhora per a dirigir-se al món sencer”. Ha agraït a tots i cada un dels membres del jurat per la seua elecció, per deixar-les “fer història”, i també a tota la ciutat. A tots ells els ha dit que esperen que estiguen orgullosos d’elles. 

La fallera major també ha tingut unes paraules per al món faller, que ha definit com un exemple de civisme, sobretot enguany amb el compromís de fer unes falles més sostenibles, vetlant per una València que és Capital Verda Europea 2014.  

La jove s’ha emocionat quan ha dedicat unes paraules a la seua comissió i a la seua família, a qui ha donat les gràcies per fer d’ella la fallera que és ara. "Falles 2024 estem esperant-vos. Visca València i visquen les falles”, ha conclòs. 

Les corts d'honor de les falles 2024, el president de la JCF, Santiago Ballester, i l'alcaldesa de València, María José Català, després de la proclamació
Les corts d'honor de les falles 2024, el president de la JCF, Santiago Ballester, i l'alcaldesa de València, María José Català, després de la proclamació / Amparo Fernández

Després dels discursos han sonat els himnes regional i nacional i les falleres, les corts d’honor, el president de la Junta Central Fallera i l’alcaldessa han passat al Saló de Cristall, on se’ls ha fet entrega dels alfabeguers que el ceramista d’Alzira Xavier Claur elabora des del 2006 per a les falleres majors de València.

Després del seu primer acte oficial i ja com a falleres majors, Maria Estela i Marina tenen una agenda frenètica que començarà aquest dijous, quan aniran a triar l'espolí, una de les cites més importants del seu any com a falleres majors.

També et pot interessar

stats