Madrid farà olor de pólvora valenciana al febrer

València organitza una disparada a la capital d’Espanya per a promocionar les Falles i, al mateix temps, compleix el compromís que Almeida va manifestar si Catalá es convertia en alcaldessa

Mascletà de les Falles 2023 en l'Ajuntament de València
Una mascletà disparada al març a la plaça de l'Ajuntament de València / Biel Aliño (Efe)

Madrid farà olor de pólvora, probablement, el tercer cap de setmana de febrer. La raó? D’una banda, promocionar les Falles, i d’una altra, i sobretot després de la victòria del PP tant a València com a Madrid, complir el compromís que va adquirir al març l’aleshores candidata de la formació blava a l’Ajuntament de València, María José Catalá, amb el també aspirant a l’alcaldia madrilenya, José Luis Martínez Almeida.

En aquell moment, Martínez Almeida, que va visitar les Falles de València el 15 de març, va prometre que si la seua companya de partit arribava a l’alcaldia de València, ell promouria una mascletà a la capital d’Espanya. Per això, i segons després que els resultats electorals els portaren als dos fins a la vara de comandament de les dues ciutats, aquest dimarts el responsable de pirotècnia de la Junta Central Fallera i el regidor de Falles, Santiago Ballester, s’han reunit a Madrid amb les forces de seguretat i els bombers madrilenys, a més dels tècnics municipals, per a dissenyar l’espectacle pirotècnic que dispararà Pirotecnia Valenciana.

La mascletà podria disparar-se el cap de setmana del 17 i 18 de febrer, com "un reclam per a la Crida", que tindrà lloc una setmana després a València, segons ha assegurat l’alcaldessa de València. Pel que fa al lloc des d’on es dispararà, encara no està definit, però es planteja Cibeles o Colón, segons avancen des de l'ajuntament valencià.

Amb l’elecció de la data es pretén fer una crida a la població madrilenya perquè visiten València al març. “Si els agrada l'espectacle tenen dènou dies al març per a poder continuar gaudint d'aquest espectacle pirotècnic en el qual som únics al món”, manifestava Catalá. En la seua opinió, amb aquesta mascletà València pretén enfortir la connexió entre aquestes dues ciutats, "un eix superimportant que volem reforçar a tots els nivells”, afirmava.

Més enllà de la sintonia política de les dues ciutats, des de València, l’alcaldessa justificava fa uns dies aquesta mascletà com a una acció per a promocionar les Falles com a patrimoni de la humanitat. “És una acció de promoció turística de la ciutat de València i la seua festa més universal com són les Falles”, justificava l’alcaldessa. 

També et pot interessar

stats