La Llotja, l'Almoina i les torres de Quart i Serrans tornen a obrir els dilluns

Les restriccions per la pandèmia van obligar a limitar els accessos el primer dia de la setmana en aquests espais museogràfics de la ciutat de València

La Llotja és un dels monuments valencians que tornen a obrir els dilluns
La Llotja és un dels monuments valencians que tornen a obrir els dilluns / Comunitat Valenciana

L’Ajuntament de València torna a obrir els dilluns alguns dels seus museus i espais patrimonials més simbòlics, després que es decidira tancar-los un dia a la setmana per a limitar la mobilitat del personal i previndre contagis durant els primers anys de la pandèmia.

D’aquesta manera, i una vegada eliminades les restriccions per la covid, locals i turistes podran gaudir a partir d’aquest dilluns de la Llotja, les Torres de Serrans, les Torres de Quart i el Centre Arqueològic de l'Almoina durant els set dies de la setmana.

En aquest sentit, la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha recordat que és una pràctica habitual en molts museus i espais patrimonials europeus tancar un dia a la setmana, generalment els dilluns, per a permetre operacions tècniques de manteniment i facilitar la gestió de la plantilla del personal d'atenció al públic.

No obstant això, la demanda turística, sobretot a les grans ciutats, va portar fa anys a obrir de manera continuada durant tota la setmana en centres específics per a atendre el nombre cada vegada major de visitants.

“Ara, amb una baixada en els casos greus per covid, i coincidint amb la temporada estival i amb el repunt del turisme a la nostra ciutat, tornem a obrir els dilluns la Llotja, les Torres de Serrans, les Torres de Quart i l'Almoina”, ha explicat la regidora. Pel que fa al Museu de la Ciutat, Tello ha matisat que no entra en aquesta iniciativa, ja que actualment està tancat per obres, “que avancen a bon ritme”.

També et pot interessar

stats