València amplia l'accés gratuït als museus municipals fins als 16 anys

Les persones menors de 16 anys o en risc d’exclusió social de qualsevol edat accediran gratis, i l’estudiantat de qualsevol edat només pagarà un euro

Refugi antiaeri de la casa consistorial de València restaurat
Refugi antiaeri de la casa consistorial de València restaurat / Europa Press

L'Ajuntament de València ha aprovat en la junta de govern local una modificació dels preus públics dels museus i monuments municipals que amplia dels 7 als 16 anys l'edat per a visitar de manera gratuïta aquests espais.

La mesura, impulsada des de les regidories d'Hisenda i Cultura, també incrementa la tarifa bonificada d'un euro per a l’estudiantat i incorpora la normativa al llenguatge no sexista i inclusiu, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Així, a partir d’ara les persones menors de 16 anys i les persones en risc d’exclusió social de qualsevol edat que ho acrediten podran accedir gratuïtament als museus i monuments municipals, mentre que l’estudiantat de qualsevol edat de la ciutat es beneficiarà de la tarifa reduïda d’un euro per entrar-hi, ha explicat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán.

L’objectiu és reduir els preus per a "garantir que la cultura local siga accessible per a totes les persones", especialment per a les més joves, ha assenyalat Sanjuán, que ha recalcat que la mesura s’ha pres en un moment d'inflació elevada.

Per la seua part, la regidora de Cultura, Glòria Tello, ha subratllat que l'ajuntament està "molt satisfet" de poder anunciar que renova un any més aquesta “aposta decidida” per impulsar la cultura a València i donar a conéixer el patrimoni a tota la ciutadania.

Amb la nova redacció aprovada, s'incorporen a la llista d'espais municipals el refugi antiaeri del grup escolar de l'ajuntament, el refugi antiaeri del carrer de Serrans i el refugi antiaeri de Massarrojos.

També et pot interessar

stats