El llegat de Raimon es queda a Xàtiva
El Reial Monestir de Santa Clara acollirà la discografia o les obres d’art del cantautor.
Centre Raimon d'Activitats Culturals a Xàtiva (Costera). És el nom de lloc on es guardarà el llegat del cantant Raimon i la seua dona, Annalisa. A més, es concebrà com un espai viu amb activitats culturals, com ha expressat el mateix cantautor aquest dilluns, durant l’acte en què les administracions implicades han signat l’acord del projecte.
El llegat –la seua correspondència, els discos, els quadres, entre altres– es depositarà al Reial Monestir de Santa Clara de Xàtiva. Aquest futur centre no s’ha pensat únicament com un espai d’arxiu, sinó com un centre on hi haurà un xicotet teatre amb capacitat per a 250 persones, una sala per a exposicions temporals o una biblioteca per a acollir activitats diferents.
El ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, ha recordat que Raimon és “un referent de la llibertat d’expressió, autor de cançons d’amor, de lluita contra la injustícia, la pena de mort o les violacions dels drets humans”.
El cantant de Xàtiva ha sigut elogiat com un cantant i compositor fonamental per a la recuperació del millor de la cultura en valencià, pel seu àlbum amb poemes d'Ausiàs March o com a un component essencial de l'educació en democràcia d'una generació pels representants dels governs, l’espanyol i el Consell, però també pel president de la Diputació de València i l’alcalde de la ciutat xativina.
Raimon i la seua esposa, la italiana Annalisa Corti, han creat la Fundació Raimon i Annalisa, a la qual llegaran obres d'art de Tàpies o Miró, i la discografia o la biblioteca que han format al llarg de la seua trajectòria.