L’obra cartellística de Renau protagonitza una exposició a la Diputació de València

Setanta cartells i il·lustracions deixen veure un creatiu pioner que va innovar amb l'aerògraf, el collage o el fotomuntatge

L’obra cartellística de Renau protagonitza una exposició a la Diputació de València / À Punt NTC

L'obra de Josep Renau és inabastable, però a la Diputació de València acaben d'inaugurar en el Saló del Respecte una mostra que destaca el seu treball en el món dels cartells. Setanta cartells i il·lustracions que deixen veure que va ser un creatiu pioner que va innovar amb tècniques com l'aerògraf, el collage o el fotomuntatge.  

L'artista valencià sabia del potencial d'aquesta eina visual i de fet, va ser icona de la revolució política i cultural dels anys trenta. L’exposició estarà oberta fins al juliol. Iban Ramón, dissenyador de la imatge de l’exposició, ha explicat a À Punt Notícies que en un moment en què molts dels artistes que feien cartells a València eren pintors a l'aire lliure, va aparéixer un Renau fent cartells “amb una visió molt avançada per a l’època”. 

En la mostra es poden veure els cartells bèl·lics, icones del cartellisme republicà; els encàrrecs per al cine que va fer des de l'exili i també les imatges sobre la cultura festiva, en la seua etapa art-déco. “Va ser una persona involucrada en la cultura festiva del seu temps. Va viure aquesta València, com també aquella més política, llibertària i republicana”, ha assegurat Enric Olivares, comissari de l’exposició. 

Renau volia que l'art isquera al carrer, que tothom en tinguera accés. “Renau deia que a vegades els museus podien estar buits, però que en els carrers el vianant es podia trobar missatges reivindicatius”, ha afegit Marisa Gallén, presidenta de l’Associació València Capital Mundial del Disseny.

Renau va ser un activista que tenia clar el poder visual i persuasiu dels cartells, més enllà de l'estètica, i que ara els visitants poden descobrir fins al juliol.

També et pot interessar

stats