L'IVAM compleix 34 anys aquest dissabte amb una mostra exhaustiva d’Asger Jorn

El centre, referent en art modern i contemporani, tindrà accés gratuït durant tota la jornada

Exposició 'La creació oberta i els seus enemics: Asger Jorn en situació'
Exposició 'La creació oberta i els seus enemics: Asger Jorn en situació' / IVAM

L’Institut València d’Art Modern (IVAM) celebra aquest dissabte els 34 anys amb entrada gratuïta durant tota la jornada, amb una exhaustiva exposició que repassa l’obra de l’artista danés Asger Jorn, creador experimental i referent del moviment d’avantguarda de principis del segle XX.

Inaugurat l’any 1989, amb una exposició permanent dedicada a l’escultor Julio González, prompte es va convertir en una institució cultural referent en tot l’Estat, gràcies a una col·lecció que aprofundeix en les avantguardes històriques de la primera meitat del segle XX i viatja fins a les expressions contemporànies. Hui l’icònic edifici en què s’ubica forma part del paisatge urbà de la capital. 

Què hi podem descobrir?

A banda de la mostra La creació oberta i els seus enemics: Asger Jorn en situació, que aprofundeix en la creació d’imatges, en les connexions entre la pintura i l’edició i en l’experimentació gràfica de l’artista escandinau, el centre completa la programació amb altres propostes.

A la galeria 3, l’exposició En una casa. Genealogia del treball de la llar i les cures convida a reflexionar sobre el treball de la llar i les cures a través del projecte de la investigadora social Alba Herrero i la il·lustradora Ana Penyas, Premi Nacional de Còmic 2018.

La mostra dedicada a Teresa Lanceta, Teixir com a codi obert, revisita la trajectòria de l’artista des dels anys setanta a través d’una àmplia selecció de tapissos, teles, pintures, dibuixos, escrits i vídeos.

L’oferta de l’IVAM es completa amb un nou enfocament de part de l’obra d’Ignacio Pinazo en l’espai públic i amb l’exposició Ser artista. Julio González, en què el comissari Juan José Lahuerta revisa el ric fons de l’IVAM per a projectar nova llum sobre qui considera haver sigut “víctima de la construcció historiogràfica de l’art modern i de les avantguardes”.

Les primeres 500 persones que visiten el centre situat al carrer de Guillem de Castro de València rebran una tote bag dissenyada per a l’ocasió.

També et pot interessar

stats