L'IVAM proposa experimentar l'art més transgressor d'Asger Jorn

L’artista danés utilitzava la seua obra com una eina d'activisme social

L'IVAM proposa experimentar l'art més transgressor d'Asger Jorn / À Punt NTC

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) presenta l’exposició La creació oberta i els seus enemics: Asger Jorn en situació, una mostra d’obres de l’artista danés que es podrà visitar fins al 18 de juny i que defineix la trajectòria de l’artista a través de totes les etapes que va experimentar amb l'art i els seus monstres.

Jorn és considerat el pintor més gran de l'Europa del segle XX, però va ser molt més, afirma la directora de l’IVAM, Núria Anguita, perquè a més de la pintura també va dibuixar i va fer gravats i teixits. “Pensava que l’art és proper a tothom i que està en coses petites i banals”, detalla Anguita.  

Transgressor i absolutament contemporani, la seua obra és una anàlisi profunda de la vida, on mostra l'alegria i la creativitat de l'existència humana, però també la vulnerabilitat. Ellef Prestsæter, comissari de l’exposició, explica que Jorn parla de l'amenaça de la guerra i del principi de la guerra freda i considera que enllaça amb la situació actual d'Europa. 

Des de la proximitat al surrealisme, Jorn treballa nous llenguatges de la imatge com a forma de pensament, que ens permet conéixer i actuar en el món. "Té l'habilitat de crear imatges que arriben a l'espectador i commoure'l", assenyala Prestsæter. 

Aquesta és la primera exposició del 2023 de l'IVAM, i una de les més esperades.

També et pot interessar

stats