Teresa Lanceta teixeix la seua major exposició d'art tèxtil a l'IVAM

Un total de 150 obres, entre murals teixits, tapissos, llenços i dibuixos, componen l’exhibició

Una mostra dels teixits de Teresa Lanceta a l'IVAM que formen part de l'exposició / À Punt NTC

Una història de vida, embastada puntada a puntada. L’exposició de l’artista barcelonina resident a Alacant Teresa Lanceta, que acull l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), ret homenatge a la trajectòria de l’artista pionera de l’art tèxtil contemporani a Espanya, en la que és la seua major exposició fins ara.

Al llarg de 150 obres, entre murals teixits, tapissos, pintures, dibuixos, escrits, àudios i vídeos, l’exhibició recorre la seua obra des dels anys setanta, en un viatge cosit amb molta cura en què l’artista introdueix un concepte innovador: “Teixir com a codi obert”, que és precisament el que dona títol a la mostra. 

Una mostra entreteixida d'històries

Lanceta explica que la tècnica consisteix a tractar les puntades com als 0 i els 1 del codi binari, en què una vegada es creuen uns fils, i una altra se n’entrecreuen altres, construint amb cadascuna de les obres un relat similar a la vida perquè, tal com conta, el tèxtil és un art que conta històries. 

L’exposició no segueix un orde cronològic, sinó que s’organitza en cinc sales amb una narrativa pròpia. Les dues primers exposen murals de tèxtil penjats; la tercera mostra dibuixos, catifes, ceràmica, escrits i un vídeo; la quarta presenta objectes d’ús quotidià que conten les vivències dels que foren els propietaris; mentre que la cinquena conclou amb un conjunt d’obres de quan l’artista vivia al Raval de Barcelona. 

“Teixir com a codi obert” s’exposarà a l’IVAM fins al 12 de febrer del 2023 i ha sigut el resultat dels esforços conjunts de producció entre el museu valencià i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba).

També et pot interessar

stats