Dones artistes valencianes reivindiquen el seu paper en l'exposició "Primers moments"

Les obres formen part de la col·lecció adquirida enguany per la Conselleria d'Educació.

Dones artistes valencianes reivindiquen el seu paper en l\'exposició \"Primers moments\"
Dones artistes valencianes reivindiquen el seu paper en l'exposició "Primers moments"

El Centre del Carme de València acull, fins al 23 de setembre, l'exposició "Art contemporani de la Generalitat Valenciana. Primers moments", que reuneix l'obra de 17 artistes valencianes.

La mostra ofereix un panorama l'art valencià actual, amb propostes que provoquen la reflexió al voltant dels debats socials i que tenen la intenció d'integrar la mirada i el discurs sobre l'art en igualtat.

El comissari de l'exposició, Ricard Silvestre, ha destacat la bellesa i la poètica dels treballs exposats, així com que la col·lecció, adquirida enguany per la Conselleria d'Educació, fa un pas avant a l'hora de considerar les obres no només pel seu compromís feminista, sinó pel seu valor estètic.

Les obres de Bleda i Rosa, Anna Talens i Amparo Tormo miren cap al passat per a pensar el futur; Teresa Lanceta i Maribel Doménech presenten produccions que lliguen art i artesania; Teresa Cebrián, Mery Sales i Paloma Navares empren la paraula i el pensament per a reflexionar sobre la llibertat d'expressió i la poesia.

Les friccions entre el fet quotidià i el tecnològic també tenen cabuda en l'exposició amb els cossos oscil·lants de Rosana Antolí i l'artefacte aeri d'Olga Diego; les reivindicacions socials del 15M, la justícia social i econòmica estan presents en els treballs de Tania Blanco, Art al Quadrat i Mar Arza.

L'obra de Pilar Beltrán utilitza la fotografia i el vídeo per a mostrar el gest poètic del viatjant que mira per la finestreta del tren, del qual sorgeix el qüestionament social. La instal·lació d'Inma Femenia serveix de colofó a aquest itinerari, com a reflexió final, en el si de la cultura dels mitjans de comunicació de masses. L'artista apel·la a la consciència crítica de la ciutadania, convertida, inevitablement, en usuària digital.

L'exposició ocupa quatre sales del Centre del Carme, Refectori, Carlos Pérez i les sales 1 i 2, que sumen més de 1.000 metres quadrats.

També et pot interessar

stats