L'escultura desapareguda al costat de l'aeroport de València va ser destruïda durant les obres d'una carretera

L'Ajuntament de Manises reclamana al Ministeri de Foment que es depuren responsabilitats pels fets.

Una imatge de les obres en la carretera on estava ubicada l'escultura
Una imatge de les obres en la carretera on estava ubicada l'escultura

El misteri de la desaparició d'una escultura de grans dimensions que hi havia al costat de l'aeroport de València ja està resolt. L'Ajuntament de Manises ha explicat aquest dijous que l'escultura va ser destruïda durant les obres d'ampliació de la carretera nacional 220 al seu pas per la localitat de l'Horta. Ara, reclama al Ministeri de Foment que es depuren les responsabilitats per la destrucció de l'escultura instal·lada des de 1984.

Es tracta d'una escultura geomètrica de sis metres d'alt per huit de llarg que simulava un ala delta i que va ser encarregada al seu dia pel Ministeri d'Obres Publiques. Segons ha confirmat en el programa Al ras el materix alcalde de Manises, Jesús Borràs, l'obra està destruïda: "No sabia ningú on estava i aquest matí el Ministeri ens ha comunicat que les màquines quan arribaren a fer el seu treball, igual que lleven quatre pedres, el van assolar", ha lamentat.

La desaparició d'aquesta escultura que estava al costat de l'aeroport de Manises var ser denunciada pel mateix autor, l'escultor i ceramista Enric Mestre. L'artista ha rebut, entre altres guardons, el Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat.

També et pot interessar

stats