L'actriu Sandra Ferrús sobre la violència digital: “Som conscients del mal que fem amb un sol dit?”

La dramaturga d'Alzira, guanyadora del Max com a millor autora revelació per 'La panadera', diu estar d’emocionada des que va saber que era finalista dels guardons

L'actriu Sandra Ferrús sobre la violència digital / À Punt NTC

“Som conscients del mal que fem amb un sol dit?”, és la reflexió que pretén transmetre la dramaturga i actriu alzirenya Sandra Ferrús, que aquest dilluns a la nit portava un dels dos únics premis Max que han recaigut en les arts escèniques valencianes.

Ferrús aconseguia el guardó per a la millor autoria revelació per un text, el de La panadera, que posa sobre l’escenari el cas d’una dona que veu com un vídeo, de contingut sexual, d’anys arrere es converteix en viral.

La idea de La panadera, segons ha confessat, li va sorgir arran de llegir una notícia semblant en la premsa. “Vaig pensar en aquella dona i vaig sentir ganes d’abraçar-la, de preguntar-li si sentia amb suport, com es trobava... i immediatament em vaig plantejar què em passaria a mi si estiguera en la mateixa situació”, compartia en Les notícies del matí.

Ser finalista ja era motiu de celebració, però des que l’he rebut no deixe d’emocionar-me Sandra Ferrús

A pesar que l’altre premi al qual aspirava en els Max, el de millor actriu, se li va escapar, Ferrús ha assegurat sentir-se immensament contenta per endur-se un dels màxims guardons de les arts escèniques.

“Ser finalista ja era motiu de celebració, però des que l’he rebut no deixe d’emocionar-me”, assegurava només unes hores després de recollir la pometa a Menorca, on va tindre lloc l’edició que fa 25 d’aquests guardons.

Manté que amb la seua obra, produïda pel Centre Dramàtic Nacional i que ella mateixa interpreta, no pretén donar cap resposta al públic, sinó més aïna compartir les incògnites que li planteja el fet de difondre continguts a través de les xarxes socials. “La panadera em dona l’oportunitat de compartir-les”, aclaria en els micròfons de la ràdio d’À Punt.

'La panadera' em dona l’oportunitat de compartir les incògnites que em planteja la difusió de continguts a través de les xarxes Sandra Ferrús

La crueltat que es pot arribar a sofrir una dona exposada en les xarxes socials, la sensació de vulnerabilitat o la por són alguns dels plantejaments que Sandra Ferrús intenta transmetre amb la posada en escena d’una fornera de 40 anys que s’exposa públicament amb un vídeo d’una exparella.

De fet, en recollir el seu Max, l’artista el va dedicar a les víctimes de la violència masclista: “Les que han patit la violència digital, però també als carrers o a la seua pròpia casa”, expressava sobre l’escenari del teatre menorquí.

Pel que fa als projectes als quals s’enfrontarà l’alzirenya en els pròxims mesos, ha destacat continuar representant La panadera, a més d’unes altres dues obres en les quals participa, La tarara i La ternura

També et pot interessar

stats