La dansa valenciana torna a tindre opcions en els Max

L’alzirenya Sandra Ferrús també opta a dos premis per La Panadera i l’alacantí Lucas Escobedo aspira a un reconeixement per a Paüra

Una de les escenes de Rebelión, de Marea Danza
Una de les escenes de 'Rebelión', de Marea Danza / Nerea Coll

Almenys mitja dotzena de pometes poden arribar aquest dilluns a la nit a la Comunitat Valenciana. És la collita que poden arreplegar les arts escèniques valencianes dels guardons del teatre més importants d’Espanya. L’espectacle Rebelión, de la companyia Marea Danza, amb tres nominacions i l’alzirenya Sandra Ferrús, amb dos, són dues de les candidatures que presenten més opcions als Max.

En els guardons que lliura anualment la Fundació SGAE també té opcions el muntatge de circ Paüra, de la companyia de l’alacantí Lucas Escobedo.

Com ja va ocórrer l’any passat amb La mort i la donzella, la dansa valenciana torna a impressionar el jurat, que selecciona els millors muntatges estrenats als escenaris espanyols.

De fet, Rebelión, que coreografia la novel·la de George Orwell Rebelión en la granja, opta al premi a la millor composició musical per a un espectacle escènic, a la millor coreografia, així com al millor vestuari dels Max. Olga Pericet signa la direcció coreogràfica d’aquest espectacle, que dirigeix La Teta Calva.

L’any passat, la dansa ja va ser la manifestació artística que més Max va portar fins ací, amb tres reconeixements, per a l’espectacle que va coreografiar la il·licitana Asun Noales. El muntatge de l’Institut Valencià de Cultura va aconseguir la pometa al millor espectacle de dansa, millor coreografia i millor il·luminació.

D’altra banda, l’actriu Sandra Ferrús es disputa el guardó a la millor actriu i també el de millor autoria revelació pel muntatge La panadera, del Centre Dramàtic Nacional.

Els guanyadors que reconeixen els millors treballs escènics es donaran a conéixer aquest dilluns en una gala que se celebra al Teatre Principal de Maó, a l’illa de Menorca, i on el dramaturg José Luis Alonso rebrà el Max honorífic.  

Els tres espectacles valencians inclosos entre els finalistes s’han imposat als 449 espectacles inscrits en la XXV edició dels Max i els 179 preseleccionats. 

També et pot interessar

stats