‘Kepler Sexto B’ és la producció amb més opcions als Berlanga de l'audiovisual amb quinze nominacions

La sèrie Després de tu i els programes Crònica mèdica i Tresors amb història, emesos per À Punt, són finalistes en diverses categories

'Kepler Sexto B' s'estrena aquest divendres
La pel·lícula 'Kepler Sexto B', que protagonitza Karra Errejalde, té una quinzena de nominacions / À Punt NTC

Kepler Sexto B, del cineasta Alejandro Suárez, amb una quinzena de nominacions, Olvido, d’Inés Paris, i Unicorns, d’Àlex Lora, amb tretze nominacions cadascuna lideren les nominacions als Premis Berlanga d’enguany, que promou la Conselleria de Cultura, i pretenen reconéixer els millors treballs audiovisuals valencians d’enguany. La sèrie Després de tu i els programes Crònica Mèdica i Tresors amb història, emesos en À Punt, també són finalistes en diverses categories. Els guanyadors dels Berlanga es coneixeran l’11 de novembre, en la gala de lliurament que acollirà el Palau de les Arts de València i que À Punt retransmetrà.

En total, hi ha 31 produccions valencianes nominades com a finalistes en uns guardons que, com ha indicat el director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura, Francesc Felipe, pretenen que “els nostres professionals tinguen el merescut reconeixement a la labor de tot un any”.

En la categoria a Millor Llargmetratge de Ficció les pel·lícules nominades són Kepler Sexto B, de Turanga Films; Olvido, de La Dalia Films i Unicorns, de Jaibo Films. Així mateix, opten al premi al Millor Llargmetratge Documental els títols Bull Run, de Cosabona Films; Persona (no) humana, de Dacsa Produccions; Domingo Domingo, de Suica Films, i Soc filla de ma mare, de Tarannà Films.

Pel que respecta al millor curt de ficció, opten al premi 13, de Tarannà Films i Inaudita; Hàbitat, d'Aire de cinema i Wicker Films, i Intercanvi, de Beniwood Produccions.

Els títols nominats a millor curt documental són: Això també passarà, de Kill the TV i Calibrant Produccions; Max Aub mapa, d’Incomedia Produccions, Antonio Savinelli i Umbracle Cine, i Una teràpia de mierda, de Cosabona Films, Els germans Polo Films, Wise Blue Studios Valencia i Inaudita.

Les nominacions a millor curt d'animació són per a Becarias, de Pangur Animation; Estic bé, mamà, d’Incomedia Produccions i Plató de cinema; i Todo está perdido, d'Inaudita, Mammut Films i Mansalva Films.

D’altra banda, les nominacions a millor sèrie d'animació són per a Mibots Universe, de Wise Blue Studios; Sex Symbols, d'Admirable Films i TV On, i Traç crític, de TV On i Admirable Films.

L'única nominació a millor sèrie de ficció és per a Després de la tu, d’Albena Produccions, mentre que els nominats a millor sèrie documental són Crònica mèdica, de Barret Cooperativa; Informe, de La República del Lápiz, i Tresors amb història, de Sunrise Pictures.

Categories de direcció

Les nominacions a Millor Direcció són enguany per a Alejandro Suárez per Kepler Sexto B; Àlex Lora per Unicorns; Elena Escura per Les vacances de Mara, i Inés Paris per Olvido, mentre que al Millor Guió opten Alejandro Suárez i Grete Lee-Man Suárez per Kepler Sexto B; Fermín Palacios Pina per Olvido, i María Mínguez, Marta Vivet, Pilar Palomero i Àlex Lora per Unicorns.

José Manuel Jiménez, Víctor Suñer i Iván Martín per Olvido; Mariona Soler i Alex Lora per Unicorns; Perig Guinamant, Carmen García i Audrey Bourdiol per Kepler Sexto B, són els nominats al premi a Millor Muntatge i postproducció. D’altra banda, Javier Alomar Garau per Olvido; Pablo Bürmann per Kepler Sexto B, i Thais Català per Unicorns, són els nominats en la categoria a Millor Direcció de Fotografia i Il·luminació.

Quant als reconeixements dels actors dels premis Berlanga d’enguany, a la categoria de Millor Actor Protagonista opten al guardó Karra Elejalde per Kepler Sexto B; Morgan Blasco per Olvido i Sergio Caballero per Després de tu.

Per part seua, la Millor Actriu protagonista es decidirà entre Greta Fernández per Unicorns; Lorena López per Les vacances de Mara, i María Caballero per Olvido.

Així mateix, en la categoria de Millor Actriu de Repartiment aspiren al premi Carla Pascual per Després de tu; Inma Sancho per Unicorns; Isabel Requena per Unicorns, mentre que els nominats a Millor Actor de Repartiment són Juli Mira per Kepler Sexto B; Pablo Molinero per Kepler Sexto B, i Pablo Molinero per Unicorns.

Altres nominacions artístiques i tècniques

La Millor Direcció Artística es triarà entre Julia Yolanda per Unicorns; Maje Tarassona per Kepler Sexto B i Rafael Jannone per Olvido.

Cristian Guijarro per Kepler Sexto B; Maica Sanz per Unicorns, i Mamen Tortosa per Olvido, són els nominats a la Millor Direcció de Producció.

En la categoria de Millor Vestuari les nominades són: Cristina Martín per Quan no acaba la nit; Inés Liverato per Olvido, i Raquel Porter per Kepler Sexto B.

Així mateix, al premi a Millor Maquillatge i Perruqueria estan nominats Amparo Sánchez i Ane Martínez per Kepler Sexto B; Esther Guillem, Piluca Guillem, David Ambit i Alba Bautista per Olvido, i Vicen Betí Navarro per Un cel de plom.

Els nominats a Millor So són Laura Romero per Les vacances de Mara; Nicolás Mas per Kepler Sexto B, i Yago Cordero, Juan Ferro i Nicolás de Poulpiquet per Olvido.

Pel que respecta al premi a Millor Música Original, opten al guardó Isabel Latorre per Unicorns; Isabel Royán per Olvido, i Vanessa Garde per Kepler Sexto B.

En la categoria de Millor Cançó Original els nominats són Canción Perdida, de Samuel Reina Imedio (Canción Perdida); El monte de los sentidos, de Josué Vergara (Montesinos: els altres cars del mite), i Rich en cripto, de Lory Money i Sr. Flipante (Bull Run).

D'altra banda, els nominats al premi que concedeix el Jurat Jove són Domingo Domingo, de Suica Films; Kepler Sexto B, de Turanga Films, i Unicorns, de Jaibo Films. En aquesta categoria voten els socis júniors de l'Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual a llargmetratges de ficció i llargmetratge documental, ja que la categoria llargmetratge d'animació s'ha quedat deserta.

També et pot interessar

stats