Dins del rodatge d''Olvido', un thriller ambientat en la riuada del 1957

La pel·lícula busca recuperar la memòria d’una catàstrofe que comença a ser desconeguda per als més joves

À Punt ha viscut un dia del rodatge de la pel·lícula 'Olvido' / À Punt NTC

Sueca, València, Burjassot o Sagunt acullen durant aquestes setmanes el rodatge d'Olvido, un thriller 100% valencià i ambientat en la riuada de 1957 que busca recuperar la memòria d'aquesta catàstrofe, que comença a ser desconeguda per a moltes persones joves.

La pel·lícula està dirigida per Inés París i produïda per la Dalia Films, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura i À Punt Mèdia, i que es troba rodant aquests dies en l'antiga fàbrica El Cano, a Manises.

El film s’inicia amb l'aparició d'uns cadàvers arrossegats pel riu Túria, però que clarament no han sigut víctimes de la riuada, i conta la investigació que duen a terme la periodista Olvido Granella i Joaquín Caplluire, cap de la Policia Armada de Franco. "La història tracta de memòria, record i oblit. De com el règim franquista va minimitzar una cosa tan increïble com la riuada", però també de l'"oblit autoimposat", ha explicat Fermín Palacios, guionista i productor executiu.

María Caballero: “M’emociona formar part d’una història que van viure els meus avis”

Un equip d’À Punt NTC s’ha endinsat en un dia del rodatge d’aquest llargmetratge i ha pogut parlar amb la seua protagonista María Caballero, que ha assegurat que li va emocionar saber que participaria en una història que va canviar la vida de la gent de València. “És una història que van viure els meus avis, he escoltat molt parlar d’ella i m’agrada formar-hi part”, ha manifestat. 

Inés París: “La riuada és un context per a contar una història personal”

L’elenc de la pel·lícula el formen actors valencians que, tal com explica la directora Inés París, sovint li conten emocionants històries de com van viure aquest fet històric, que d’una manera o altra va tocar de prop. 

París explica que Olvido conta a través d’una catàstrofe concreta, com és la riuada a València, es va viure una catàstrofe general, com és la dictadura franquista. “No és un drama, és un thriller on la riuada és un context per a contar una història personal”, apunta. 

"El més important és què li va ocórrer a la gent. La riuada va ocórrer en ple Franquisme, on es va ocultar a la ciutadania molta informació. Moltes morts es van amagar i es va donar una imatge que açò se soluciona resant", ha manifestat París. 

La fàbrica El Cano, a Manises, escenari principal

El principal escenari serà la fàbrica El Cano, on rodaran quasi quatre setmanes. Es tracta d'una antiga fàbrica de motors navals que va estar en funcionament durant els anys 50 i 60, i en la qual no s'ha fet cap intervenció des de llavors, el que la converteix en un escenari perfecte per a recrear la València del 57, segons Palacios.

També et pot interessar

stats