Karra Errejalde presenta 'Kepler Sexto B', la seua última pel·lícula rodada a València

L’òpera prima d’Alejandro Suárez és una faula social on el basc interpreta un personatge que combina lucidesa i bogeria, com el Quixot

Karra Errejalde protagonitza la película Kepler Sexto B

Karra Errejalde dona vida a un Quixot en una missió interestel·lar en la seua última pel·lícula, Kepler Sexto B, que s’ha rodat en localitzacions valencianes, en plena covid i compta amb la participació d'À Punt Mèdia i de l'Institut Valencià de Cultura. 

Lluny de les aventures de ciència-ficció, que són l'excusa, per a posar en marxa la trama, el personatge d’Errejalde, Jonás Martínez té problemes molt de la Terra. De fet, el seu director Alejandro Suárez, afirma que el gran repte que li plantejava el film era unificar els dos tons que té la pel·lícula per a parlar de temes socials amb una mirada poètica o metafòrica. 

Per la seua banda, Errejalde, diu que després de fer la pel·lícula Vasil va aprendre que es pot arribar a la part més ètica i moral de la gent “no des del míting sinó d’una forma més dolça”. Així en Kepler Sexto B, Jonás Martínez, combina la bogeria i lucidesa d'un home desconnectat de la realitat, com el Quixot. En aquest sentit, Errejalde reflexiona que “quan algú ja està en la misèria mai no ens preguntem qui era abans d’arribar a aquesta situació, sinó que pensem que si està així, alguna cosa deu haver fet”. 

En la seua missió, Jonás tindrà l'ajuda de la seua veïna, una xiqueta de dotze anys que interpreta Daniela Pezzotti, actriu debutant d'Orpesa. El seu paper ha fet que s'adone que “passem per la vida molt ràpid i no ens parem a pensar que li està passant a les persones que estan al teu voltant ni com les pots ajudar”.

Aquest dimecres els tres han presentat l’òpera primera de Suárez a València, ja que precisament al barri de Malilla van rodar aquesta faula social, en plena pandèmia, en un pis de setanta metres quadrats. La pel·lícula es podrà veure a les sales de cinema a partir d’aquest divendres. 

També et pot interessar

stats