El jurat visita les fogueres d'especial

En la primera votació puntuen les nou fogueres d'especial i en la segona, només es votaran les tres primeres. A partir de les 17:00 hores es coneixeran els monuments premiats

La creativitat ha sigut protagonista en les fogueres de Secció Especial / À Punt NTC

La festa ha començat oficialment a Alacant on artistes i foguerers han viscut una nit frenètica per tal de tindre les fogueres totalment acabades per a la visita del jurat.

La Plantà de la nit ha donat pas aquest dimarts de matí a la visita del jurat, que ha de qualificar les millors fogueres en cadascuna de les categories. El cromatisme, l'estètica i la crítica són alguns dels aspectes que es valoren.

En la categoria especial, enguany el sistema de votació canvia per a evitar puntuacions massa baixes que en edicions anteriors crearen molt de malestar. El jurat farà dues votacions. En la primera puntuen totes les fogueres, que enguany són nou. En la segona, només es votaran les tres primeres, entre les quals eixirà la guanyadora. A partir de les cinc d'aquesta vesprada sabrem els resultats.

Ofrena de flors i mascletà

A banda dels premis, entre els principals actes d'aquest dimarts de Fogueres hi ha la mascletà i la primera jornada de l'Ofrena de flors.

Fuegos Artificiales del Mediterráneo seran els encarregats de disparar la tercera mascletà oficial de les Fogueres a la plaça dels Estels, que és el cor de la festa durant les hores centrals del dia.

A més, a les set de la vesprada comença l'Ofrena de flors a la Mare de Déu del Remei. Dos dies emotius en què les 89 comissions reten homenatge a la patrona d'Alacant.

À Punt ha volgut sumar-se a aquesta jornada de devoció amb una cistella que duran els representants de la foguera el Baver -els Antigons.

També et pot interessar

stats