Alacant es retroba amb la plantà de les Fogueres

Després de dos anys de parèntesi per la pandèmia, els monuments esperen el veredicte del jurat

Alacant es retroba amb la plantà de les Fogueres / À Punt NTC

Amb les fogueres infantils premiades, ha començat el compte arrere per a les fogueres grans. Les comissions han treballat tota la nit amb l’emoció de retrobar-se amb la festa, i la tensió de tindre plantats els 89 monuments grans a primera hora del matí. 

Després de dos anys de parèntesi per la pandèmia, tots els districtes han sigut un anar i vindre d'artistes i ninots, amb el ritme més frenètic en els monuments de categoria especial. Els equips han treballat sense descans per tal de tindre-ho tot a punt per a l’arribada el jurat aquest dimarts. 

És el cas de les Carolines Altes, que tenia com a objectiu acabar abans de la mitjanit. Fran Sierra, l’artista responsable de crear el seu monument, ha explicat que "no hi ha hagut excessiva dificultat en el muntatge de les peces, ja que el remat ha eixit perfecte". En els treballs finals han participat sis persones.

També a la Foguera la Ceràmica els constructors s'han esforçat per a col·locar els elements més elevats els primers, deixant per al final muntar les escenes i posar la decoració, amb l’atenta supervisió de l’artista Lluís Palacio. "És una foguera molt complicada" ha afirmat, després d'alguns moments de risc amb l'entrada pels carrers de les peces més grans. "Tenen molta envergadura", ha explicat Palacio.

Una altra de les fogueres d'especial l’han plantada a la Florida-Portatge, creada per Pere Baenas, que llueix un espectacular remat i s’ha posat a punt per a lluitar per algun premi. Baenas ha participat activament en els últims preparatius. "L'ornamentació costa un poc més, però està tot condicionat per a poder acabar la foguera a mitjanit", ha assegurat durant el muntatge.

Una nit de nervis i d'il·lusió que ara dona pas a la recta final de les festes de Fogueres.

També et pot interessar

stats