Mil agents controlaran la nit de Sant Joan a València

El dispositiu començarà el dijous 23 a les 18:00 i s'allargarà fins a les 4 de la matinada del divendres 24

Després de dos anys sense celebració de la nit de Sant Joan es preveu una intensa congregació de persones a les platges
Després de dos anys sense celebració de la nit de Sant Joan, es preveu una congregació intensa de persones a les platges

Vora 1.000 efectius de Policia Nacional, Guàrdia Civil, Unitat Adscrita i Policia Local vetlaran per la seguretat la nit de Sant Joan, en un pla que començarà a ser efectiu a partir de les 18 hores del 23 de juny i que s'allargarà fins a les 4 de la matinada, moment en què els assistents hauran d'abandonar les platges ocupades per aquesta festivitat.

Responsables dels cossos esmentats, s'han reunit amb la delegada del govern, Gloria Calero, i amb el responsable de Protecció Ciutadana a l'Ajuntament de València, Aarón Cano, amb l'objectiu de perfilar l'ampli dispositiu de seguretat que es desplegarà durant la nit de Sant Joan davant una previsió molt gran d'assistents.

A més, la Policia Nacional instal·larà en punts estratègics vehicles dotats de càmeres de vídeo amb l'objectiu de previndre situacions delictives. Així mateix, romandran obertes tota la nit les comissaries de Marítim, Trànsits, Russafa i Sapadors.

Per part seua, la Guàrdia Civil centrarà la seua atenció en la zona costanera que s'inicia a Pinedo i arriba fins a Sueca. En aquest últim terme municipal atendran també incidències relacionades amb esdeveniments musicals previstos per a la nit del 23 de juny.

En els voltants de la platja de la Malva-rosa, la Guàrdia Civil tindrà disponible una embarcació de servei marítim coordinada amb la Policia Nacional.

La Policia Local de València farà talls de trànsit depenent de les necessitats.

Després de dos anys sense celebració de la nit de Sant Joan, es preveu una intensa congregació de persones a les nostres platges. Per aquesta raó, forces i cossos de seguretat de l'Estat sol·liciten prevenció i responsabilitat que eviten situacions preocupants.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil recomanen la descàrrega de l'APP Alercops (alercops.ses.min.es), essencial en la prevenció de delictes i en situacions en les quals siga necessària la localització de persones.

Gloria Calero ha instat els responsables de les forces i cossos de seguretat de l'Estat a coordinar-se especialment en una nit en què l'alta concentració ciutadana pot resultar conflictiva: "Som conscients que és una nit de diversió esperada i que les nostres forces i cossos de seguretat de l'Estat es repartiran des de Vinaròs al Baix Segura per a garantir-nos la seguretat".

També s'ha mostrat especialment preocupada amb els delictes que tenen a veure amb la llibertat sexual: "La incidència d'agressions sexuals ens continuen alarmant i en una data com aquesta els prestarem especial atenció", ha remarcat.

"Pretenem que les dones puguen gaudir de la celebració amb total llibertat i, per a això, sol·licitem l'ajuda i col·laboració de tota persona que puga presenciar una escena vexatòria per a una dona", ha reclamat.

També et pot interessar

stats