El jove valencià Moisés Moon exposa fotografies a Londres apadrinat per Brian May, guitarrista de Queen
L'exposició explora la fotografia estereoscòpica, precursora de la realitat virtual actual, una de les passions de Brian May
Més enllà de la seua exitosa carrera musical, Brian May, el guitarrista de Queen, també és astrofísic i fa anys que aposta per la realitat virtual. Però no l'actual, sinó la de fa un segle. Està fascinat amb l'estereoscòpia, que és la tècnica precursora de la realitat virtual. Aquest estiu ha obert una exposició a Londres i un jove de Torrent (Horta Sud), Moisés Moon, té allí una de les seues obres.
May va descobrir l'estereoscòpia de xiquet, amb uns dibuixos en tres dimensions que anaven dins d'una caixa de cereals. I fins a hui, música i fotografia han anat agafats de la mà. El guitarrista va retratar una cara oculta de Queen amb la càmera estereoscòpica.
L'exposició inclou amb fotografies en concerts o durant la gravació de videoclips. "El més important és que May va ser una persona molt propera a Freddie Mercury", fet que permet trobar fotos del "Mercury més natural", assenyala el director de Proud Galleries de Londres, Javier Robledo.
A Torrent, fa 10 anys que Moisés descobria la mítica banda. També els compassos de May dins i fora de Queen. Mentre estudia els arpegis amb una rèplica de la seua guitarra, signada i tot, ha aprofundit en la fotografia tridimensional. De fet, el va retratar a un concert a Madrid, quan encara no tenia ni la càmera estereoscòpica.
"Aquella fotografia la vaig fer amb el mòbil i li vaig ficar un divisor, que bàsicament divideix el sensor del mòbil en dues fotografies perquè siga en 3D", explica. I eixa foto, més artesanal encara, ha sigut inclosa en l'exposició a Londres. Cinc fotògrafs completen l'arxiu personal de May; entre ells, Moisés.
"May és molt important en la meua vida. És una de les persones que més admire, a més, la fotografia des de xicotet m'ha encantat, per la qual cosa estic ajuntant dos mons que m'apassionen en un mateix lloc".
Fotografies amb dues imatges que deixen de ser planes gràcies a la màquina més màgica, el cervell, que els atorga profunditat.