La JCF avança canvis en l'Ofrena per a evitar retards: “No pot acabar a les tres de la matinada”

Sobre la taula està la possible recuperació de l'horari matinal, el control de les persones que desfilen en cada comissió o la reorganització dels torns de sectors  

Falleres durant el segon l'Ofrena a la Verge dels Desemparats
Falleres durant el segon l'Ofrena a la Verge dels Desemparats / Jorge Gil (Europa Press)

El president de Junta Central Fallera (JCF) i regidor de Falles, Santiago Ballester, ha avançat aquest dimecres que s'introduiran canvis per a evitar els retards en l'acte de l'Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats, que se celebra els dies 17 i 18 de març. “Prendrem les decisions que s'hagen de prendre”, ha avançat, perquè “no es pot acabar a les tres de la matinada” com ha ocorregut enguany, ha justificat.

Així ho ha expressat Ballester durant el ple de dissolució de la JCF, celebrat dimarts, en el qual ha admés que en l'acte de l'Ofrena d'aquestes passades Falles “hi va haver retards”, especialment en la primera jornada de vora una hora, mentre que l'endemà van ser de vint minuts.

En el primer cas, ha assenyalat que entre el recorregut de les falleres majors de València, l'arribada a la plaça de la Mare de Déu, l'acte en la Basílica, els himnes i les fotografies posteriors es va acabar al voltant de les tres de la matinada. Per aquesta raó, l'edil ha indicat que des del seu equip ja estan mirant de corregir la situació de cara al pròxim any. “Prendrem les decisions que s'hagen de prendre”, ha advertit.

En qualsevol cas, ha garantit als representants dels diferents sectors fallers de la ciutat que les mesures adoptades es plantejaran a l'assemblea de presidentes i presidents perquè siguen ells qui prenguen la decisió. 

Entre les mesures que es podrien posar sobre la taula, està la possible recuperació de l'horari matinal, el control de les persones que desfilen en cada comissió respecte al nombre de fallers censats o la reorganització dels torns de sectors per cadascun dels dos recorreguts de l'esdeveniment i, fins i tot, habilitar un tercer.

Ballester ha indicat que enguany un total de 60.512 fallers i músics han desfilat durant la primera jornada de l'Ofrena, el 17 de març, mentre que el 18 ho van fer 50.253. Això suma 110.289 fallers i músics, unes “dades històriques”. Del total, 24.350 van ser infantils; 85.939, majors, el 55%, dones; i el 45%, homes. “És molt bonic que vaja molta gent —a l'Ofrena—, però si no prenem mesures mai podrem corregir que s'acabe a les tres del matí”, ha sentenciat el president de la JCF.

També et pot interessar

stats