Catalá anuncia que es buscaran solucions perquè l'Ofrena no acabe a les tres de la matinada

L'alcaldessa de València, que es reunirà amb els presidents de les comissions, manté que el retard en la primera jornada es va deure a un "cens històric"

Ofrena a la verge de la Fallera Major de València, Maria Estela Arlandis
Ofrena a la Mare de Déu de la fallera major de València, Maria Estela Arlandis

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha assegurat que han de buscar amb la Junta Central Fallera (JCF) i l'assemblea de presidents alternatives per a evitar que l'Ofrena a la Mare de Déu de les Falles no acabe a les 3:00 de la matinada, com en la primera jornada d'enguany.

A preguntes dels periodistes sobre aquest assumpte en la visita a Benimàmet per a explicar les mesures de seguretat en el barri, ha recordat que en la primera jornada de l'Ofrena van desfilar 60.000 persones, "un cens històric i fabulós", i en la segona, 40.000.

"Si tenim aquest cens, cal abordar amb la JCF i amb l'assemblea de presidents mesures perquè l'Ofrena no acabe a les 3:00 de la matinada, perquè que la fallera major infantil passe a les 3:00 per la Mare de Déu requereix una pensada", ha assegurat.

Catalá ha valorat que en la primera reunió amb els presidents de les comissions després de les Falles s'aborden temes que "preocupen", com aquest.

"No seria interessant limitar el nombre de participants, cal deixar que la gent participe en l'Ofrena a la Mare de Déu, però si tenim un cens tan elevat, cal pensar alternatives per a no acabar tan tard", ha afegit.

Preguntada per si la solució podria ser una jornada matinal o una tercera via d'accés, ha assegurat: "S'hi val tot el que siga, encara que només siga per a considerar-ho, però no farem res que no compte amb els presidents; són els primers preocupats per aquest tema".

També et pot interessar

stats