Marina García tanca amb més de dues hores de retard un primer dia multitudinari de l'Ofrena a València

Vora 60.000 fallers i falleres han desfilat ja per davant de la Mare de Déu i l’acte continua aquesta vesprada des de les 16:00 h fins a l’entrada de la fallera major de València, Maria Estela Arlandis, en directe per la televisió d’À Punt

La fallera major infantil de València, Marina García, desfila per la plaça de la Mare de Déu
La fallera major infantil de València, Marina García, desfila per la plaça de la Mare de Déu / Junta Central Fallera
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 de març 2024 - 22:05 Actualitzat: 18 de març 2024 - 12:10

El primer dia de l'Ofrena a València ha tingut una participació multitudinària i molt més retard del que és habitual. Passades les dos i mitja de la matinada entrava la fallera major infantil del 2024, Marina García, a la plaça de la Mare de Déu. Com marca la tradició, ella ha sigut l'última a desfilar per davant de la patrona per a dipositar el ram de flors de rigor en el cadafal en una jornada maratoniana que s'ha allargat més de dues hores més del que es preveia per caure en diumenge i amb la ciutat de València de gom a gom.

Més de 60.000 falleres i fallers de centenars de comissions han desfilat per a portar els clavells que vestiran el mantell en un dia ple d'emocions i sentiments a flor de pell. Al llarg de la vesprada d'aquest dilluns ho faran les vora 200 que falten per passar fins a completar el dibuix.

El mantell de la Mare de Déu dels Desemparats pren forma
El mantell de la Mare de Déu dels Desemparats pren forma / JCF

Si bé aquest diumenge el mantell floral ha començat a donar algunes pistes sobre el disseny que vestirà finalment la patrona de València, serà a partir de les 16:00 h, i fins passada la mitjanit, quan podem descobrir finalment com lluirà la Mare de Déu dels Desemparats ja totalment vestida. Tal com va desvelar als micròfons d’À Punt Rafa Chordà, coordinador dels vestidors, tindrà com a motiu principal la porta dels apòstols de la Catedral de València. Una composició que estarà formada per un 70% de clavells rojos i un 30% blancs. 

Crítiques de l'oposició pels retards fins a les tres de la matinada

A pesar de les pautes fixades per la Junta Central Fallera va ser inevitable que la desfilada de l'Ofrena anara acumulant demores i demores al llarg de la vesprada, cosa que ha generat algunes crítiques des de l'oposició política a l'Ajuntament de València. La regidora del PSPV Nuria Llopis ha criticat el "desastre" d'organització que va provocar que Marina García i la cort d'honor de la fallera major infantil fera l'entrada en la cèntrica plaça quasi a les tres de la matinada. Llopis ha dit desconéixer quina és l'explicació perquè aquest acte emblemàtic de les Falles "acabara amb tres hores de retard". La socialista ha manifestat que aquesta situació ve provocada per "la línia de treball que el govern local està seguint i per la poca previsió o organització". I ha afegit que tot això demostra que al regidor de Falles, Santiago Ballester, "li ha quedat gran l'organització de la festa".

L'Ofrena, en directe per À Punt

La culminació de l'Ofrena, que és per a molts dels participants de la festa el més emotiu de les Falles, el marcarà l’entrada de la fallera major de València, Maria Estela Arlandis, acompanyada de la seua cort d'honor, que s’estima que tindrà lloc poc després de les 00:00 h. Abans d’ella, faran entrada a la plaça de la Mare de Déu pels carrers de la Pau i Sant Vicent les comissions de dotze sectors: Algirós, Poblats al Sud, Quatre Carreres, Pla del Remei - Gran Via, Benimàmet-Burjassot-Beniferri, Malva-rosa - Cabanyal - Beteró, Zaidia, el Carme, Benicalap, Campanar, la Roqueta - Arrancapins i l’Olivereta. En total, és a voltant de 46.000 falleres i fallers.

Un gran desplegament tècnic i humà farà possible, per segona jornada consecutiva, l’emissió en directe de l’Ofrena en la televisió i el web d’À Punt des de les 16:00 h fins a la cloenda de l’acte. Les més de huit hores consecutives de la primera jornada, que va tancar amb brillantor l’Ofrena de la fallera major infantil de València, Marina García, es poden reviure, a la carta, en el web d’À Punt.

També et pot interessar

stats