Els intèrprets de ‘Vasil’, de la valenciana Avelina Prat, guanyen el premi a millors actors a la Seminci

Tant Karra Elejalde com Ivan Barnev han sigut guardonats per les seues actuacions en el film de debut de la directora al festival de cine de Valladolid

Fotograma de 'Vasil'
Fotograma de 'Vasil' / Filmax

El debut com a directora de la valenciana Avelina Prat, Vasil, s’ha emportat un dels premis grans de la 67 edició de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid (Seminci). Es tracta del guardó a millor actor, que ha sigut ex aequo per als dos intèrprets principals del film, Karra Elejalde i Ivan Barnev.

La pel·lícula, que es va rodar a València ciutat i també en alguns punts de Sueca, el Port de Sagunt i Silla, es va presentar aquest dimecres a la Mostra de València i ha format part de la secció oficial de llargmetratges de la Seminci. El públic la podrà veure als cines a partir del 4 de novembre.

Però Vasil no és l’única producció valenciana present al festival. En la secció Spanish Cinema s’han projectat El Agua, d’Elena López Riera i Mi vacío y yo, d’Adrián Silvestre, i en la secció Doc España El Joven Berlanga, de Chechu García-Berlanga, nebot net del gran cineasta valencià.

El xinés Li Ruijun, Espiga d'Or amb Return to Dust

El realitzador xinés Li Ruijun ha sigut el guanyador de l'Espiga d'Or amb Return to Dust, un llargmetratge que ha tingut problemes amb la censura a la Xina per mostrar la pobresa i decadència del medi rural, i també l'especulació urbanística.

L'Espiga de Plata ha sigut per a The Quiet Girl, de Colm Bairéad, una adaptació de la novel·la Foster, de l'escriptora irlandesa Claire Keegan, amb la qual el director irlandés ha signat el seu primer llargmetratge de ficció. La cinta també s'ha emportat el premi del Públic Secció Oficial i el de la Federació Internacional de la Premsa (Fipresci).

Per un altre costat, el premi a la millor actriu ha sigut per a la intèrpret marroquinoespanyola, nascuda a Brussel·les, Lubna Azabal, per Le bleu du Caftan, de Maryam Touzan. Així mateix, l'Espiga d'Or Curtmetratge ha recaigut en Arquitectura emocional 1959, del càntabre León Siminiani.

Així mateix, el català Àlex Sardà ha guanyat el premi a millor documental de la secció Doc Espanya amb Hafreiat, una exploració de les masculinitats contemporànies i de la vida al marge de la societat.

També et pot interessar

stats