Avelina Prat presenta en la Mostra la seua òpera prima, 'Vasil’

La pel·lícula, rodada a la ciutat de València, té la participació d'À Punt

Avelina Prat presenta en la Mostra la seua òpera prima, 'Vasil’ / À Punt NTC

La Mostra de València ha presentat aquest dimecres la pel·lícula Vasil, una reflexió sobre la dificultat de la integració dels migrants. Rodada a la ciutat de València i amb la participació d'À Punt, té huit nominacions als Premis Berlanga.

Vasil arriba com a pel·lícula després d'haver sigut un projecte molt premiat en trobades com el Fest Pitching Forum del New Films New Directes Film Festival a Portugal i en Berlinale Talents Script Station 2018, a més de participar en el V laboratori d'escriptura de guions de la Fundació SGAE.

La directora valenciana Avelina Prat ha disposat d'un repartiment de "grans noms" que inclou Alexandra Jiménez, Susi Sánchez i Karra Elejalde, que han estat als Cinemes Babel, al costat de la revelació del film, el búlgar Ivan Barnev, que dona nom al personatge protagonista Vasil, i Sue Flack.

"La pel·lícula va nàixer d'una història que li va ocórrer a mon pare fa uns anys. Un dia em va telefonar per a dir-me que no podia quedar perquè tenia un búlgar a casa, que s'anava a quedar allí un parell de dies perquè no tenia on poder dormir. Van passar un munt de coses però, mesos després, quan tot havia desaparegut, la història em seguia al cap i vaig pensar a escriure-la", ha explicat la directora.

En la pel·lícula, Vasil és intel·ligent, carismàtic i un número u jugant al bridge i als escacs, però dorm al carrer des que va arribar de Bulgària. Alfredo, un arquitecte jubilat (Elejalde), l’acull a sa casa durant un temps davant de la mirada atònita de la seua filla Luisa (Jiménez). Els dos homes no tenen res en comú, llevat de la passió pels escacs. Malgrat les diferències, a poc a poc Vasil aconseguirà trencar les barreres construïdes per Alfredo. 

També et pot interessar

stats