Hevia arriba a la presidència de la SGAE decidit a evitar un 'Brexit' de socis

Cultura ha donat de termini fins al 27 de desembre perquè la SGAE ajuste les regles de funcionament a la legislació europea.

Hevia és el nou president de la SGAE
Hevia és el nou president de la SGAE / Eduardo Parra (Europa Press)

El músic asturià José Ángel Hevia és, des de hui, el nou president de la SGAE, tot i estar involucrat en la pràctica coneguda com la 'Roda'. Ha sigut triat per la junta directiva eixida de les últimes eleccions. El nou president s'ha marcat dos propòsits fonamentals: complir el requeriment del Ministeri de Cultura sobre el funcionament i evitar un 'Brexit' de socis.

Uns objectius que han sigut ben acollits pel Ministeri de Cultura i Esport, que ha qualificat de "bona notícia" la disposició del nou president de la SGAE, José Ángel Hevia, al mateix temps que espera que tant ell com la junta directiva puguen restablir la confiança en l'entitat.

Cultura els ha donat de termini fins al 27 de desembre perquè la societat ajuste les regles de funcionament a la legislació europea, especialment pel que fa als estatuts. També els exigeix que les normes de repartiment s'aproven en assemblea general i habilitar el vot electrònic en les eleccions.

Precisament, la no habilitació del vot electrònic en les passades eleccions va provocar la retirada d'una vintena de candidats. Hevia ha anunciat que es reunirà amb aquests socis per a intentar que no se'n vagen. "Seria com un 'Brexit', que seria roín per a tots", ha assenyalat. També s'ha compromés a treballar des de ja mateix per la implantació del vot electrònic".

Després que l'elegiren, per 20 vots a favor, 12 en contra i 2 abstencions dels 34 membres presents, el gaiter asturià ha dit que que arribat a la SGAE, que dirigirà fins a 2022, per a treballar "des del consens".

'Roda de les televisions'

Hevia també s'ha pronunciat sobre la denominada 'Roda de les televisions', que va ser denunciada en 2013 davant la Fiscalia Anticorrupció per l'expresident Antón Reixa i tres anys més tard va ser objecte d'una operació policial contra el frau en el cobrament de drets d'autor de peces musicals que s'emetien en cadenes de televisió en horari nocturn i que podia ascendir a 100 milions d'euros.

En el seu cas hauria rebut milions d'euros en concepte de drets d'autor en els últims 8 anys, dels quals un 94%, provenen de l'emissió de música en televisió, de la 'Roda'. Hevia ha explicat que ningú dels nous òrgans de direcció s'identifica amb aquest terme. "No hi ha ni un sol membre de la junta directiva imputat en aquells fets legals", ha conclòs.

També et pot interessar

stats