Els guionistes de Hollywood arriben a un principi d'acord després de vora cinc mesos de vaga

La majoria de les produccions s’han frenat a causa de les aturades, però els estudis encara han de negociar amb el gremi d'actors

Guionistes en vaga es manifesten davant dels estudis Paramount a Los Angeles, Califòrnia (EUA)
Guionistes en vaga es manifesten davant dels estudis Paramount a Los Angeles, Califòrnia (EUA) / Etienne Laurent (EFE)

El Sindicat de Guionistes de Hollywood (WGA) i l'Aliança de Productors de Cinema i Televisió (AMPTP) han arribat aquest diumenge a un principi d'acord per a la creació d'un nou conveni col·lectiu que obri la porta a la possibilitat de posar fi a la vaga, que va començar el passat 2 de maig. Tot i això, es desconeixen encara els detalls de l’acord. 

Els guionistes han indicat en un comunicat penjat en les xarxes socials que el possible pacte aborda tots els temes clau de la negociació, però està pendent de la seua redacció final. La resolució permet albirar la llum al final del túnel per a Hollywood, que manté frenades la majoria de les seues produccions a causa de les aturades, però els estudis encara han de negociar amb el gremi d'actors (SAG-Aftra).

Segons el digital IndieWire, se suspenen els piquets, encara que cap guionista pot tornar al treball fins que el contracte siga ratificat. No obstant això, des del WGA sí que s’ha animat als guionistes a sumar-se aquesta setmana a les aturades dels actors.

El sindicat de guionistes només ha afirmat que el que han aconseguit és "excepcional" i han agraït als seus integrants que el ressò de la vaga i el suport d'altres gremis ha aconseguit que els estudis tornaren a la taula de negociació.

El WGA va començar la seua aturada el 2 de maig amb l'exigència de millors condicions laborals, regulació de la intel·ligència artificial i pagaments justos cada vegada que es torne a emetre algun dels seus treballs, els anomenats drets residuals. El 14 de juliol els actors es van sumar per causes similars.

També et pot interessar

stats