La cerimònia dels Premis Emmy es posposa al 15 de gener per la vaga de Hollywood

L’aturada, la primera simultània entre actors i guionistes en les últimes sis dècades, ha obligat a la suspensió de la producció, rodatge i promoció de produccions

Imatge d'arxiu de l'estatueta dels Emmy
Imatge d'arxiu de l'estatueta dels Emmy / Reuters

La cerimònia de lliurament dels Premis Emmy, que va ser posposada per la vaga que mantenen els sindicats d'actors i guionistes de Hollywood, se celebrarà finalment el 15 de gener, tal com han informat aquest dijous l'Acadèmia de Televisió i la cadena FOX.

En un comunicat publicat en la seua pàgina web, l'acadèmia ha confirmat que la retransmissió de la 75a edició dels premis, que reconeixen les millors produccions de la indústria de la televisió estatunidenca, tindrà lloc a mitjan gener a les 17:00, hora de Los Angeles, on tindrà lloc la cerimònia. 

Mentrestant, els Creative Arts Emmy Awards —que premien categories tècniques com el disseny de vestuari o la fotografia— es duran a terme al Peacock Theatre dissabte 6 i diumenge 7 de gener i es transmetrà una presentació editada dissabte 13 de gener.

Entre les produccions destacades d'enguany, Succession, que ha arribat a la fi, lidera per segon any consecutiu les candidatures i n’ha aconseguit 27, dos més que el 2022, mentre que The Last of Us, la ficció protagonitzada per Pedro Pascal i Bella Ramsey, en suma 24 i The White Lotus, la sàtira de Mike White, en té 23, tres més que l’any passat. L'única sèrie que li xafa els talons a aquests títols és la comèdia Ted Lasso, d'Apple TV+, que, amb la tercera temporada, figura un any més entre les més nominades, amb candidatures en 21 categories.

Primeres conseqüències després de tres mesos de vaga

El 28 de juliol, l'Acadèmia de Televisió i la cadena Fox van decidir posposar fins a gener la cerimònia, que estava prevista per al 18 de setembre, davant la vaga que mantenen els sindicats d'actors i guionistes de Hollywood. Ja han passat més de catorze setmanes des que el Sindicat de Guionistes (WGA) decidira convocar vaga i tres des que el Sindicat d'Actors (SAG-AFTRA) s'hi unira després que cap aconseguira arribar a un acord amb els estudis que representa l'Aliança de Productors de Cinema i Televisió (AMPTP).

La vaga, la primera simultània entre actors i guionistes en les últimes sis dècades, ha obligat a la suspensió de producció, rodatge i promoció de produccions. Demanen un conveni col·lectiu que regule la intel·ligència artificial, remuneracions més altes en les compensacions que reben cada vegada que un servei de streaming ven els drets d'una producció a un nou mercat i augments del salari mínim, entre altres reivindicacions.

També et pot interessar

stats