La guerra o els escàndols de la família reial es converteixen en el blanc de les crítiques de les fogueres

Entre els temes d’Alacant, destaca la polèmica ordenança de la mendicitat

La guerra o els escàndols de la família reial es converteixen en el blanc de les crítiques de les fogueres

Pedro Sánchez, el rei emèrit o Vladímir Putin són alguns dels personatges públics que protagonitzen la sàtira de les fogueres. Guanyen terreny a altres temes, com els locals o la corrupció, que tradicionalment es convertien en motiu de les escenes dels monuments foguerers.

La pandèmia, la guerra i la crisi energètica són alguns dels assumptes sobre els quals es basen les crítiques polítiques dels monuments. El govern espanyol acumula la major part d’aquests missatges irònics.

Andrea Postigo, bellesa de la foguera de la Florida-Portatge, explica que la seua comissió ha immortalitzat el doctor Sancheztein, que crea personatges als quals els falta una miqueta de “cervell”.

Però a més, dels ninots del president del govern espanyol, en alguna foguera es pot veure un Vladímir Putin representat com a pallasso o com a déu cruent.

A Geniève Landés, una turista francesa, li cridava l’atenció una de les escenes en què es veia el mandatari rus envoltat de coloms de la pau intentant estrangular-lo.

Les tensions en el si de la família reial i les gestes de l'emèrit també estan caricaturitzades en molts monuments. En l'àmbit local, l'alcalde Barcala i la seua controvertida ordenança de la mendicitat, aprovada fa uns mesos és el blanc de moltes crítiques.

“Quan apareix en tantes escenes, és perquè alguna cosa s’està fent malament”, argumentava Maria Company, una veïna de Silla que ha anat a veure de prop les fogueres.

La política autonòmica està representada per les desavinences dins del Botànic, tot i que res apuntava cap a la dimissió sobrevinguda de Mónica Oltra.

També et pot interessar

stats