Les Fogueres perden de vista la pluja

Alacant tindrà jornades assolellades, fins i tot amb menys xafogor, el que resta de festes i amb temperatures al voltant dels 20 graus

Comissionades protegint-se de la pluja, que els va sorprendre enmig del recorregut
Comissions protegint-se de la pluja, que les va sorprendre enmig del recorregut / À Punt NTC

A la pluja li agraden les festes valencianes. Enguany no n'ha faltat a cap. Després de dos anys de pandèmia, sense rastre de festejos populars als nostres carrers, la pluja ha volgut ser enguany la indesitjada convidada de les Falles, la Magdalena i, aquest dimarts, també de les Fogueres, fins al punt d’obligar a suspendre l’Ofrena d’Alacant poc abans de les deu de la nit. Els núvols, ara sí, respectaran el que resta de festes a les comarques del sud, que tindran jornades assolellades i temperatures estiuenques. Fins i tot en el cas d’Alacant, tindran uns dies millors que els precedents, perquè hi haurà menys humitat.

La suspensió de l’Ofrena farà que la jornada d’aquest dimecres siga més llarga. Les catorze comissions i la bellesa del foc infantil que no van poder passar per davant de la concatedral de Sant Nicolau a deixar el seu ramell perquè la pluja va agafar força, ho faran aquest dimecres, a partir de les set de la vesprada. Desfilaran amb les fogueres del número 44 al 89, que eren les que estaven assignades per a la segona sessió d’Ofrena.

A pesar que només van caure nou litres per metre quadrat a la ciutat, la intensitat de les precipitacions durant alguns minuts va obligar els festers que en aquell moment ja havien iniciat el recorregut de l’Ofrena primer a buscar refugi de la pluja i, després, a tornar-se’n a casa, ramell en mà, i a esperar a la jornada de hui.

Les precipitacions van buidar, en pocs minuts, el recorregut de l'Ofrena
Les precipitacions van buidar, en pocs minuts, el recorregut de l'Ofrena / À Punt NTC

No és habitual que ploga per Fogueres i menys amb tanta intensitat com per a ajornar actes programats, però les precipitacions van voler marcar aquest dimarts la diferència a Alacant. Les pluges van arribar, a més, acompanyades d’aparat elèctric i alguna ràfega de vent intensa.

La tempesta deixava imatges insòlites als carrers de la ciutat, com la d’algunes grans cistelles de flors enmig d’un recorregut amb totes les cadires buides, o la de festers ballant sota la pluja en una Ofrena aigualida. Durant alguns minuts, el temple de Sant Nicolau es va omplir de gom a gom, ja que era el recer que tenien més a mà els festers que acabaven el recorregut.

Malgrat les precipitacions i la tempesta, alguns festers van apurar per a poder arribar fins a la concatedral
Malgrat les precipitacions i la tempesta, alguns festers van apurar per a poder arribar fins a la concatedral / À Punt NTC

Pel que fa als monuments, els artistes creuen que la pluja no haurà causat danys significatius. Potser haurà afectat la pintura, però el fet que ja haguera passat el jurat en el moment de la tempesta, va restar preocupació.

Què depara l’oratge?

Per al que resta de Festes de Fogueres, les previsions de l’oratge descarten les precipitacions. Seran jornades assolellades i amb temperatures que oscil·laran entre els 28 i els 32 graus a Alacant.

Fins i tot, els festers agrairan que no hi haja un ambient tan bascós com els dies que hem deixat arrere, perquè el vent de ponent que bufarà reduirà la humitat i, per tant, la sensació de xafogor a la qual han hagut de fer front els foguerers els últims dies.

La jornada serà més calorosa a les comarques del centre i nord del territori. De fet, Sanitat ha activitat per a aquest dimecres i demà dijous l’alerta sanitària per calor. El Camp de Morvedre, el Camp de Túria, la Plana Baixa, la Ribera Baixa, la Safor, l’Alcalatén i l’Horta estan sota aquesta advertència. 

També et pot interessar

stats