Eurovisió ompli Benidorm, amb una ocupació del 90%

Més de 40.000 fans s'entregaren anit a Chanel en una gran festa amb pantalles gegants i concerts

Eurovisió ompli Benidorm, amb una ocupació del 90% / À Punt NTC

Benidorm i Eurovisió han tornat a anar agafats de la mà aquest cap de setmana. La ciutat de la Marina Baixa es va inundar la nit d'aquest dissabte d'eurofans que van participar en la Pre Party Benidorm Fest Eurovisió a la plaça de la Hispanitat, un esdeveniment que ha impactat el sector turístic benidormer de manera molt positiva.

En concret, l'ocupació hotelera aquest cap de setmana ha arribat al 90%, segons explica la patronal hotelera Hosbec. S'estima que el benefici per a la restauració i els allotjaments turístics s'ha situat en un mínim de 600.000 euros, una injecció econòmica que ha fet que aquest mes de maig, els ingressos hagen crescut entre un 15% i un 20% respecte a maig del 2019, abans de la pandèmia.

El sector destaca també la marcada presència dels visitants britànics, els quals, en contraposició al turista espanyol, que fa una despesa de 40 a 50 euros al dia, es gasta una mitjana de 70 a 80 euros.

Aquestes bones dades es podrien repetir l'any que ve, ja que la Generalitat ha anunciat que aquest dilluns comencen els preparatius per al Benidorm Fest del 2023.

Gran festa a Benidorm: més de 4.000 eurofans s'entreguen a Chanel

Al voltant de 4.000 persones van gaudir de la festa organitzada per l'Ajuntament de Benidorm, a la qual es van sumar les actuacions de Gonzalo Hermida, Marta Sango, Unique o Javiera Mena, quatre dels candidats que juntament amb Chanel es van presentar al Benidorm Fest per a representar Espanya en Eurovisió.

A més, la ciutat va ser protagonista durant uns minuts del festival quan es va connectar en directe amb Nieves Álvarez per a donar els punts del jurat espanyol, ja que la model i presentadora ho va fer des de la platja de Ponent.

Així, els assistents van viure grans moments d'emoció mentre veien la gala en directe a través de tres pantalles gegants, especialment quan les primeres votacions dels jurats europeus atorgaren 12 punts a la proposta de Chanel. Encara que la catalana no va guanyar, va quedar en tercera posició, la millor que ha obtingut Espanya des de 1995. El festival va culminar amb la victòria d'Ucraïna i la cançó "Stefania", de Kalush Orchestra, i, per tant, queda enlaire on se celebrarà l'edició de l'any que ve.

També et pot interessar

stats