La Generalitat entrega els primers Premis de Comunicació

S'han lliurat 8 guardons en les modalitats de Radiodifusió, Televisió, Periodisme, Publicitat, Comunicació de proximitat, Fotoperiodisme i Disseny.

Presentació dels premis Comunicació
Presentació dels premis Comunicació

La primera edició dels Premis Comunicació de la Generalitat s'ha celebrat a l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

Entre els guardonats, Radio Alicante Cadena Ser pels 85 anys de trajectòria; la plantilla del centre territorial de RTVE de la Comunitat Valenciana, pel compromís en la defensa d'una radiotelevisió pública de qualitat; el periodista Iñaki Zaragüeta, delegat de La Razón edició Comunitat Valenciana, per la seua trajectòria professional; Ramón Climent, per l'experiència en comunicació de proximitat en les comarques de l'Alcoià i el Comtat; i la publicista Chari García Cubells, veu crítica amb els missatges sexistes a qui se li han reconegut els més de 25 anys de treball.

En la modalitat de Fotoperiodisme, el jurat ha premiat la tasca de José García Poveda, El Flaco, com a cronista gràfic de la societat valenciana al llarg de més de tres dècades. El guardó en la categoria de Disseny i il·lustració ha sigut per al dissenyador gràfic Dani Nebot; i el de Xarxes socials i nous formats per a les 4 periodistes que gestionen las xarxes socials del 112 de la Comunitat Valenciana, per ser un altaveu de la informació de servei públic tant per als mitjans de comunicació com per a la societat.

Enrique Pallàs, que ha rebut el premi amb la plantilla de RTVE CV, ha dit que amb este premi la llibertat d'expressió i la qualitat de la informació s'ha vist reconeguda per la Generalitat. Pallàs va dimitir com a cap d'informatius arran de la prohibició d'emetre un vídeo de l'exsecretària d'Estat de Comunicació on feia comentaris despectius envers un grup de jubilats concentrats a Alacant.

El jurat d'estos premis ha comptat amb representació professional paritària en totes les modalitats premiades.

L'escultora de Pego Inmaculada Femenía ha dissenyat els guardons. La gala ha estat presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

També et pot interessar

stats