Fan els últims retocs a les fogueres infantils abans de rebre el jurat

Durant aquest dilluns a la nit perfilaran els detalls dels monuments, que seran avaluats dimarts de matí

Les fogueres infantils ja estan quasi llestes / À Punt NTC

Les comissions foguereres treballen a destall per a muntar tots els ninots xicotets, els dels 89 monuments infantils, que hauran d’estar enllestits al llarg de la nit perquè demà dimarts de bon matí el jurat passe a valorar-los. Mentre això arriba, aquest dilluns Alacant inicia la setmana gran de les festes amb les primeres cremades: les dels centres educatius. Entre escoles i centres sociosanitaris cremaran 70 monuments fets artesanalment.

Fins demà dimarts de matí no passarà el jurat que avaluarà les fogueres infantils i els ninots que participen en l’edició que fa 25 de ninots al carrer, aquells elaborats d'una manera tradicional i que comparteixen l'escenari colorista que aquests dies configuren els carrers. Tot i aquest termini, moltes comissions, aprofitant el cap de setmana, ja tenen pràcticament finalitzada la plantà dels monuments infantils.

És el cas de la dotzena de fogueres d’especial i de la foguera oficial infantil, que enguany ha creat Sergio Gómez amb el lema "D’Alacant al món", i que a última hora d’aquest diumenge ja captava els flaixos de desenes de curiosos que no es resistien a immortalitzar la parella de festers que, en descobrir la cota zero sobre el nivell de la mar, s’adona de la rellevància que la seua ciutat té per al món.

A la comissió Foguerer - Les Carolines han rebut amb aplaudiments el seu monument, obra dels artistes Ceballos & Sanabria, que enguany també plantaran la falla municipal infantil de València, per quart any consecutiu. El motiu de tanta expectació és la gran il·lusió que tenen per aconseguir revalidar el primer premi, que ja guanyaren l’any passat, també obra de Ceballos & Sanabria. Enguany han fet una aposta molt gran, explica el president, Miguel Ángel Olivares, i per això estan convençuts que tornaran a guanyar. 

I mentre en les fogueres infantils fan els últims retocs per tindre-ho tot llest quan arribe el jurat, a la foguera Florida-Portatge, que competeix en la Categoria Especial, Pere Baenas avança la faena amb el monument gran, Vents, amb el qual aspira a repetir el triomf de l'any passat. Molt prop d'ell, l’artista foguerer Raül García Pertusa poleix els detalls de la foguera infantil d’aquesta comissió. Assegura que farà tot el que puga perquè el monument obtinga la victòria, encara que reconeix que hi ha molta competència i que tots els seus companys són molt bons. 

El veredicte, dimarts de vesprada

La foguera guanyadora infantil es coneixerà aquest dimarts de vesprada, en un veredicte que donarà el tret d’eixida als actes grans de la festa. De nit, amb el tradicional sopar de coca amb tonyina, arrancarà la plantà oficial dels monuments grans, també molt avançada en els casos de les fogueres d’Especial.

També et pot interessar

stats