Les fogueres d'Alacant s’afanyen a rematar els monuments grans mentre esperen el veredicte dels infantils

Els premis dels menuts es faran públics aquest dilluns de vesprada, després que el jurat ha passat per totes les comissions

Els artistes de Gran Via-La cerámica coloquen, amb l'ajuda de grues, els ninots del remat de la foguera
Els artistes de la Gran Via-la Ceràmica col·loquen, amb l'ajuda de grues, els ninots del remat de la foguera / À Punt NTC

Els preparatius de la festa fan bullir a Alacant, que s’endinsa en la setmana gran de les Fogueres. La calma tensa de les comissions, que estan a l’espera del veredicte dels monuments infantils, es barreja amb els retocs per a avançar en la plantà dels monuments grans. Dimarts de bon matí han d’estar totes les Fogueres dretes, ja enllestides perquè les puga valorar el jurat.

El dels monuments infantils s’ha passat al llarg del matí per totes les comissions i està previst que a les cinc de la vesprada es done a conéixer el seu veredicte. Disseny, qualitat dels materials, la composició, l’acabat o la pintura són només alguns dels detalls que ha observat.

Pel que fa als monuments grans, després de dos anys sense festa, les ganes marquen la plantà. Ni la calor ha pogut derrotar l’afany de les comissions perquè els seus monuments, que esperaven als tallers més de dos anys, estiguen enllestits a temps.

A les Carolines Altes els foguerers i l’artista estaven aquest dilluns rematant els últims retocs. “Després de dos anys, els nostres projectes estan plantats”, reconeixia satisfet Alejandro Cano, l’artista a qui ha confiat aquesta comissió el seu monument. 

També et pot interessar

stats