Les tempestes i la pluja amenacen la primera jornada de l'Ofrena a Alacant

Les tronades avançaran de l’interior cap a la costa i podran ser localment fortes en alguns punts dimarts

Les tempestes poden arribar a Alacant dimarts de vesprada, quan està prevista la primera jornada d'Ofrena
Les tempestes poden arribar a Alacant dimarts de vesprada, quan està prevista la primera jornada d'Ofrena / À Punt NTC

Els foguerers poden banyar-se aquestes festes i no només la nit del 24. La pluja pot aigualir una part de la festa, sobretot demà dimarts, quan se celebra la primera jornada d’ofrena. Dimecres la situació millorarà i l’ambient serà el típic de les Fogueres, amb cel clar i temperatures altes, al qual estan acostumats els festers. Però en la recta final de la festa, caldrà estar ben pendents de les previsions. No es descarta que les tempestes puguen convertir-se en indesitjades convidades els últims dies de les Fogueres.

Després d’un inici de festa més calorós de l'habitual, on el ventall ha sigut element indispensable de les mascletaes i, fins i tot, de les primeres tasques de plantà, sembla que el maldecap dels festers d'Alacant ja no serà el termòmetre, sinó la possibilitat de pluja.

Les temperatures d’aquest dilluns, més suaus que les de les jornades anteriors, donaran pas a un dimarts inestable.

Ja de vesprada, el sol i la calor donaran pas a tempestes coincidint amb un dels actes més multitudinaris i solemnes de la festa, la primera jornada de l’Ofrena, on està previst que desfilen 43 comissions i que tanque l’acte la bellesa del foc infantil, Valeria Gómez, ja de nit.

Les previsions apunten que aquestes tempestes es formaran a l’interior i aniran avançant cap a la costa. Al seu pas poden deixar precipitacions localment fortes en tot en territori, inclosa no només la ciutat d’Alacant, sinó també altres municipis com Xàbia o Sant Vicent del Raspeig, immersos en les festes aquests dies.

No es descarta que les tempestes, acompanyades de precipitacions localment fortes en alguns punts, puguen deixar caure quantitats importants que entelen la desfilada de l’Ofrena o bé la festa posterior a les barraques i els racons.

Dimecres l’oratge estarà del costat del col·lectiu foguerer, que afrontarà l'antepenúltima jornada de les Fogueres amb temperatures més altes, encara que no tant com les del cap de setmana passat. Per tant, quan les comissions assistisquen al lliurament de premis, previst per al matí, i a la segona sessió d’Ofrena no hauran de mirar de reüll al cel. Això sí, hauran de tindre a mà el ventall.

En la recta final de les festes, dijous i divendres, les tronades i la pluja poden tornar a cobrir el cel de les comarques del sud, encara que en aquest cas caldrà esperar un poc per a disposar de previsions més ajustades que permeten saber com s’espera que siga la desfilada folklòrica de dijous o la cremà de divendres. 

També et pot interessar

stats