Quan les falles i les fogueres es dissenyen sota el mateix sostre

La majoria de monuments d’Especial d’Alacant els dissenyen artistes que també s'encarreguen de fer les falles

Últims retocs de les fogueres que es plantaran aquestes festes

Les Fogueres de Sant Joan estan molt a la vora. Després de dos anys sense celebrar-se, els monuments esperen ja poder eixir al carrer per a la Plantà. De les nou fogueres de la categoria d'Especial que es planten a Alacant, sis són creacions d'artistes fallers en els tallers dels quals conviuen figures de falles i de fogueres.

Al taller de l'artista Carles Carsí es treballa a destall per als últims retocs de les figures de les fogueres que d’ací a poc eixiran d'aquest taller d'Alboraia cap a Alacant. És la segona foguera d'Especial que Carsí planta a la ciutat, un disseny molt diferent del de les falles.

Més d'un any esperen per a eixir les figures de la foguera d'Especial Polígon de Sant Blai al taller de Paco Giner, els 150 km que separen Benifaió d'Alacant compliquen el trasllat. És artista faller des del 2005, i fa onze anys que es dedica també a les fogueres.

Enguany és la tercera que plantarà en la categoria d'Especial, un cicle que per fi es tanca després de la llarga espera de la pandèmia. 

També et pot interessar

stats