L’última signatura de l’artista faller Manolo Algarra en les Fogueres d’Alacant

El nom d’Algarra, que va faltar a l’abril, apareixerà com a homenatge juntament amb les dels artistes José Gallego i Toni Pérez

La mort prematura de l'artista Manolo Algarra a l'abril colpejà tant el món faller com el foguerer / À Punt NTC

Enguany l'artista Manolo Algarra hauria celebrat 30 anys plantant fogueres. Ho tenia tot a punt per a fer la foguera d'especial de Sèneca-Autobusos, un any més. Però la seua mort prematura a l'abril, que colpejà tant el món faller com el foguerer, ha fet que el taller de l'artista d'Alzira Toni Pérez assumisca la seua faena.

Fa anys que José Gallego formava tàndem artístic amb Manolo Algarra per a Fogueres. La plaça de Sèneca-Autobusos ha celebrat fins a quatre primers premis consecutius en els últims anys. Però enguany al taller de Gallego, a Beniarjó, les coses han canviat. "Quan va arribar la pandèmia vam canviar el projecte, i tota la part més grossa de feina de taller ha sigut de març fins ara" ha explicat Gallego.

En saber que el taller d'Algarra tancava definitivament després de Falles, Gallego demanà a Toni Pérez que l'acompanyara en aquesta recta final per a acabar la foguera. De fet, han pintat un ninot que retrà homenatge a Algarra en la foguera i treballant sobre la maqueta que els dos dissenyaren fa tres anys. "La meua gent estava de vacances, però els vaig telefonar i van acudir per arribar a temps per a les Fogueres" ha reconegut Pérez.

Serà la primera vegada que Toni Pérez plante en categoria especial a Alacant. Una foguera de 14 metres, amb més d'un ninot amb mascareta i que signaran tres artistes: Gallego, Pérez i Algarra.

També et pot interessar

stats