Commoció al món faller per la mort de l'artista Manuel Algarra Salinas

L'artista de secció especial, durant dèsset anys vinculat a la comissió Almirall Cadarso-Comte d'Altea i ara convalescent d'una malaltia, ha anunciat la decisió de posar fi a la seua vida mitjançant la sedació

L'artista faller Manuel Algarra Salinas
L'artista faller Manuel Algarra Salinas / Facebook de Manuel Algarra
05 d'abril 2022 - 12:53

El món faller plora la mort de l'artista Manuel Algarra Salinas, qui durant els últims dèsset anys ha estat vinculat a la comissió Almirall Cadarso-Comte d'Altea en una exitosa trajectòria que ha atorgat diversos ninots indultats a la falla. Algarra, convalescent d'una malaltia, ha informat el seu entorn de la decisió de posar fi a la seua vida mitjançant la sedació, una notícia que ha causat un gran impacte i que té lloc quan no ha passat ni un mes des de l'última Plantà, en la qual es va confirmar que l'artista havia renovat per al pròxim any amb la falla.

"Ja sabeu que he estat aquest últim mes molt delicat de salut, la qual he anat perdent amb el pas dels dies, fins al punt que hui he autoritzat la meua sedació. Vull donar les gràcies a tota la gent que ha estat donant suport a la meua carrera, sempre vaig intentar ser honest en la meua vida i el meu treball i fer el meu ofici viable. Servisca aquest missatge com a comiat a tota aquesta gent a qui no m'ha donat temps de fer-ho", ha escrit al seu mur de Facebook.

"Que la flama continue cremant en els vostres cors. Sempre falla", ha escrit, en un cant a la vida i a les falles, com a remat del seu últim missatge.

El gremi d'artistes fallers i la federació de falles d'especial han emés comunicats d'homenatge a Algarra, mentre que els missatges de condol del sector es multipliquen a les xarxes socials de l'artista i de la comissió Almirall Cadarso-Comte d'Altea.

Manuel Algarra Salines era un pes pensant de les festes, que havia aprés des de menut a través de son pare, l'artista Rogelio Algarra, un llegat que ell havia traslladat el seu fill, Manuel Viguer. Directiu del Gremi d'Artistes Fallers i diverses vegades guanyador de la secció especial a Alacant, al costat de José Gallego, també havia deixat empremta en les festes de València per les vora dues dècades de mestria que ha aplicat en els monuments d'Almirall Cadarso-Comte d'Altea.

També et pot interessar

stats