En marxa la Fira de Tots Sants de Cocentaina, que recupera l'oferta prèvia a la pandèmia

Enguany s'espera superar la xifra rècord de visitant de l'any passat, que va ser de 560.000

Torna la Fira de Tots Sants de Cocentaina amb el format previ a la pandèmia / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 d'octubre 2022 - 21:56 Actualitzat: 29 d'octubre 2022 - 17:20

Torna la Fira de Tots Sants de Cocentaina (Comtat) amb el format previ a la pandèmia. En la 676a edició participaran 800 empreses. El tir d'eixida serà aquest dissabte a les 11:30 hores i el president de la Generalitat, Ximo Puig, serà l'encarregat d'inaugurar una de les festes amb més tradició de les comarques valencianes. El programa s'allargarà fins al pròxim 4 de novembre.

Amb una superfície de mostra de vora 140.000 metres quadrats, distribuïda per sectors, es podrà visitar la zona de maquinària agrícola i d’automoció, la més àmplia, seguida de les parades de productes variats, i la zona d’alimentació, que enguany incorpora un mercat de degustació de productes locals.

La Fira de Cocentaina és coneguda per la massiva afluència de visitants al llarg de la setmana en què se celebra (no debades l’any passat va batre tots els rècords, amb uns 560.000 assistents), i enguany les previsions també són optimistes. És per això que l'Ajuntament de Cocentaina ha habilitat més de 30.000 places d’aparcament, dividides en quatre zones de pagament pròximes a l'esdeveniment, per a les quals s'ha habilitat un sistema de reserva en línia, i nou d'aparcament lliure més, que no necessitaran reserva i que disposaran d'un autobús llançadora.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina és una mostra centenària (se celebra des de l’edat mitjana) de tot tipus de productes que acull la capital de la comarca del Comtat. És l’única de tot l'Estat declarada bé d’interés cultural i d’interés turístic internacional. 

El dispositiu humà mobilitza vora 400 persones, cent de les quals s'ocuparan d'informar els turistes i a orientar-los en les zones d’aparcament, i 300 seran agents de la Policia Nacional, Autonòmica i Local, la Guàrdia Civil, el Consorci Provincial de Bombers i Protecció Civil. 

Salvem el Tren demana una "millora urgent" de la línia Alcoi-Xàtiva-València

La plataforma Salvem el Tren de l'Alcoià-Comtat ha desplegat una gran pancarta enfront de l’Ajuntament de Cocentaina en el moment en què les autoritats convidades a la Fira de Tots Sants passaven per la plaça de la Vila.

La pancarta, amb el text “Volem un tren digne ara!”, s’ha exhibit alhora que es feia sonar per megafonia un missatge de denúncia de situació de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva-València, que passa per la capital del Comtat: "Recorden que ni tan sols s’han recuperat encara els horaris anteriors a la pandèmia, que ja es consideraven insuficients".

L’objectiu d’aquesta acció és reivindicar que els responsables polítics facen tots els possibles per tal que la "millora urgent" de la línia ferroviària tinga un lloc important en l’agenda política.

També et pot interessar

stats