La Fira de Tots Sants de Cocentaina estrena "normalitat millorada"

La celebració s'allarga durant dos caps de setmana consecutius i un centenar d'agents vetlaran per les mesures contra la Covid-19 cada dia

Fira Tots Sants

Després de l'atípica edició de 2020, marcada per la pandèmia, la Fira de Tots Sants de Cocentaina d'enguany és el primer esdeveniment de gran format que se celebrarà sota les mesures anti-Covid de la "normalitat millorada".

La 675 edició d'aquesta cita s'ha hagut d'adaptar a les mesures establertes per la Conselleria de Sanitat davant la situació epidemiològica. Així doncs, se celebra de forma presencial, tot i que durant dos caps de setmana consecutius, dividint el nombre d'expositors, ampliant la superfície disponible per al trànsit de vianants i dissenyant un recorregut circular per a evitar aglomeracions i ordenar els fluxos de visitants.

L'encarregada d'inaugurar la mostra aquest dissabte al Palau Comtal de Cocentaina amb la tradicional lectura del privilegi és la psicòloga clínica Stella Vicens, veïna de la capital del Comtat.

Enguany la Fira de Tots Sants de Cocentaina torna als carrers per partida doble: el tradicional de Tots Sants, 29, 30, 31 d'octubre i l'1 de novembre, d'una banda; i 5, 6 i 7 de novembre, de l'altra. Els sectors s'han repartit entre els dos caps de setmana. Durant el primer es pot visitar el Mercat Medieval, Soc Àrab i Porrat Valencià. També la Fira Equina, turisme, medi ambient, esports, disseny i moda, innovació, tecnologia, exteriors i llar. El pròxim cap de setmana s'exposaran els productes de gran format: maquinària agrícola, automoció i maquinària industrial. A més, estarà present el sector agroalimentari amb productes típics i denominació d'origen.

Hi haurà contingut que serà comú als dos caps de setmana, com són les exposicions i les activitats culturals, les atraccions de fira i la zona infantil, la zona gastronòmica de food trucks, les paradetes ambulants i tota l'oferta de la restauració i del comerç local.

Encara que no hi haurà espectacles als carrers, com els que es realitzaven a les diferents àrees temàtiques, l'Espai Fira i Festa o de Sol a Sol, sí que s'han programat actuacions en recintes tancats, on l'aforament puga estar controlat i serà indispensable fer reserva d'entrada en línia. Totes les entrades seran gratuïtes i es poden reservar des del web de l'Ajuntament de Cocentaina o directament en la plataforma entrades.cocentaina.es.

Efectius dels cossos i forces de seguretat, repartits en diversos torns i al llarg dels dos caps de setmana, vetlaran pel correcte desenvolupament del certamen amb l'objectiu d'evitar aglomeracions i minimitzar l'impacte del coronavirus durant la celebració. Al voltant de cent agents al dia entre Guàrdia Civil, Policia Nacional, Autonòmica i Local, amb el suport del Consorci Provincial de Bombers i Protecció Civil, seran els encarregats de garantir la seguretat de l'esdeveniment, perquè tant el veïnat com les persones visitants puguen gaudir del certamen de manera segura.

L'Ajuntament de Cocentaina ha fet una crida a la responsabilitat perquè es complisquen les mesures de seguretat sanitària, així com els recorreguts recomanats perquè tot el públic puga gaudir d'un esdeveniment segur i sense incidències.

També et pot interessar

stats