Llum verda de Sanitat per a la Fira de Tots Sants de Cocentaina

Serà presencial, però amb els expositors dividits en dos caps de setmana i més distància entre ells

La Fira de Tots Sants, que se celebra anualment entorn de l'1 de novembre
Imatge d'arxiu de la Fira de Tots Sants de Cocentaina / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal ha donat la seua aprovació per a la celebració de la Fira de Cocentaina de forma presencial, però durant dos caps de setmana consecutius, dividint el nombre d'expositors i ampliant la superfície disponible per al trànsit de vianants. Així ho ha anunciat l’organització de la fira a través d’un comunicat en la seua pàgina web. 

Aquest serà el primer esdeveniment de gran format que se celebrarà al País Valencià des de l’inici de la pandèmia després de les Falles, i l'alcaldessa del municipi, Mireia Estepa, confia que les mesures implantades serviran de guia per a l'organització de futurs festejos.

D’aquesta manera, la Fira de Tots Sants de Cocentaina tornarà als carrers de la població en l’edició 675 del certamen, si bé encara amb alguns condicionants amb l'objectiu de minimitzar l'impacte de la Covid-19 durant la celebració de la mostra.

Tal com ha explicat Estepa, el format plantejat pel consistori i que ha rebut el vistiplau de Sanitat, proposa que se celebre dividida en dos caps de setmana consecutius -el tradicional de Tots Sants, 29, 30, 31 d'octubre i l'1 de novembre, d’una banda; i 5, 6 i 7 de novembre, de l’altra -i es dividisca el nombre d’expositors entre els dos. A més, es contempla una ampliació de l’espai dedicat al públic, amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions de persones. 

Segons el comunicat de l’organització de la fira, en la reunió amb les responsables de Sanitat i Salut Pública, Ana Barcelo i Isaura Navarro, aquestes van manifestar que amb les condicions sanitàries actuals, i mentre no arribe una nova onada de coronavirus amb una soca diferent del virus, aquest tipus d'esdeveniments sí que es poden realitzar. 

Entre les novetats més destacades per a 2021, es redueix el nombre d'expositors a 235 cada setmana, així com la superfície comercial de l'esdeveniment, a poc més de 50.000 metres quadrats cada cap de setmana, s'amplia la distància entre llocs de venda i els metres disponibles per a cada expositor. No hi haurà espectacles als carrers, encara que sí que s'han programat actuacions en recintes tancats, amb aforament controlat i prèvia reserva d'entrades gratuïtes.

També et pot interessar