La Filmoteca d’estiu torna a omplir de cine les nits de València

Aquest cinema a la fresca s’inaugura amb la projecció de Vasil, de la directora valenciana Avelina Prat

Karra Elejalde, a l'esquerra, en una de les escenes de 'Vasil', de la cineasta valenciana Avelina Prat
Karra Elejalde, a l'esquerra, en una de les escenes de 'Vasil', de la cineasta valenciana Avelina Prat / Europa Press

Un any més, la Filmoteca de València trasllada part del seu programa d’estiu als Jardins del Palau de la Música per a oferir cinema a la fresca a tota la ciutadania entre el 4 d’agost i el 2 de setembre. 

Enguany, l’Institut Valencià de Cultura ha escollit la pel·lícula Vasil per a inaugurar la Filmoteca d’Estiu. Aquest film i òpera prima de la directora valenciana Avelina Prat és considerat una de les millors pel·lícules valencianes dels darrers anys, tal com va destacar en la presentació del cinema a la fresca el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura, Francesc Felipe. Prat assistirà a la inauguració i presentarà la pel·lícula que ha escrit i dirigit per a delit del públic.

Vasil va ser la gran triomfadora en l'edició passada dels Premis Berlanga de l'Audiovisual Valencià amb sis guardons, entre ells a millor pel·lícula, guió i direcció. A més, ha sigut reconeguda com una de les grans revelacions del 2022 des de l'estrena internacional en la Seminci de Valladolid, en la qual Ivan Barnev i Karra Elejalde van obtindre junts el premi al millor actor.

Format per onze pel·lícules i 26 projeccions, la programació de la Filmoteca d’Estiu 2023 es divideix en tres cicles: Wim Wenders, format per quatre pel·lícules, del cineasta alemany Wim Wenders; i Collita de premis, on podran veure's les pel·lícules guanyadores dels principals certàmens cinematogràfics. També el cicle Aniversaris cinèfils, on es projectarà el clàssic de cinema mut Una dona de París (1923), de Charles Chaplin, que celebra el centenari.

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu es faran de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió, començaran a les 22:30 hores i la taquilla s'obrirà a les 21:30 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l'abonament de deu sessions.

També et pot interessar

stats