Cine a la fresca: les millors terrasses, platges i autocines on gaudir del seté art

El Palau Ducal de Gandia, la platja del Pinar de Castelló de la Plana o l'autocine Drive In de Dénia són alguns dels llocs on es poden veure pel·lícules de manera diferent aquest estiu

Cine d'estiu de la platja de Palmeres, a Sueca (Ribera Baixa)
Cine d'estiu de la platja de Palmeres, a Sueca (Ribera Baixa) / Comunitat Valenciana

Amb l'arribada de l'estiu, la majoria dels municipis valencians projecten pel·lícules a l'aire lliure. Els espais oberts d'alguns museus i monuments, els parcs i les platges són espais que es condicionen en aquesta època de l'any i que es reconverteixen en cines on es pot gaudir de l'oferta cinematogràfica. Juntament amb ells, l'original proposta dels autocines torna amb força durant les vacances.

Per tal de viure aquesta experiència durant el mes d'agost, hem recopilat quinze llocs que animen a canviar el sofà de casa per un cine amb el cel com a sostre.

Cines en terrasses

Cine al CCCC, València
Cine al CCCC, València / Centre del Carme de Cultura Contemporània

Amb la instal·lació d’una pantalla i la col·locació de seients, alguns espais culturals i punts neuràlgics dels municipis es converteixen de la nit al dia en cines a la fresca. Aquests són alguns dels més destacats: 

Filmoteca d’Estiu de València

La Filmoteca torna un any més a la seua versió estiuenca als jardins del Palau de la Música de la ciutat de València. Una programació que enguany té una forta presència del cineasta hongkongués Wong Kar-wai, amb la projecció de Chungking Express, Àngels caiguts, Tots contents, Desitjant estimar i 2046. A més, també es podran veure les pel·lícules guanyadores dels últims premis Oscar i Goya, Coda i El buen patrón. La resta de la selecció la completen Cabaret, Espíritu sagrado, Titane i Nosferatu el Vampiro.

Els films s'exhibeixen en versió original subtitulada, alguns en valencià i altres en castellà. Les projeccions són del 5 d’agost al 3 de setembre i comencen a les 22:30 hores. El preu de l’entrada, que es pot adquirir a través del web, és de 3,5 euros.

CCCCinema d’Estiu 2022

El Centre del Carme Cultura Contemporània de València acull un any més el seu cicle de cine d’estiu "De què riem a Europa?", amb una àmplia selecció de films europeus que abasten un segle de cine, des de La princesa de las ostras (1919) fins a El hombre perfecto (2021). Enguany les pel·lícules es podran veure cada dia del 2 al 28 d’agost, excepte els dilluns, a partir de les 22:00 al claustre gòtic. L’entrada és gratuïta, la qual cosa fa d’aquesta l’oportunitat ideal per a gaudir del cine en un espai diferent.

Palau Ducal de Gandia

Els assistents al cine d’estiu del Palau Ducal de Gandia (Safor) tenen l’oportunitat de visualitzar les pel·lícules des de la comoditat de les gandules. La programació “palaudiovisual” s’allarga aquest estiu fins al 31 d’agost i incorpora títols com Silent Night, El triunf, El contador de cartas o Adieu les cons.

Les entrades costen entre 3 i 5 euros i les sessions comencen a les 22:00 cada dimecres d’estiu.

Parc Municipal de l’Eliana

Una gran pantalla formarà part del parc municipal de l’Eliana (Camp de Túria) fins al 31 d’agost. El consistori ho té tot preparat en aquesta especial ubicació perquè el veïnat i els visitants gaudisquen de les pel·lícules seleccionades, totes d’estrena recent com Elvis o Competencia oficial, amb projeccions cada dia a les 22:30. El preu de les entrades és de 3,5 euros la general, i de 2,5 euros la reduïda.

Cova Gran de Paterna

La Cova Gran és l’escenari del cine d’estiu de Paterna (Horta). El procés de selecció de les pel·lícules que conformen ací la programació és un poc diferent, ja que és la ciutadania la que les escull cada setmana a través de les xarxes socials municipals. Algunes de les que s’han projectat fins ara, de manera gratuïta, són La la land, Cruella o A todo tren.

Cines en platges

Cinea la platja de Palmeres, Sueca
Cinea la platja de Palmeres, Sueca / Comunitat Valenciana

Les platges no serveixen només per a prendre el sol i el bany. Amb l’ampli espai que proveeixen i la comoditat de l’arena també poden convertir-se en cines. Aquestes són algunes de les platges de la Comunitat Valenciana que projecten pel·lícules durant l’estiu:

Platja de l'Arenal de Xàbia

La platja de l’Arenal de Xàbia (Marina Alta) es torna a convertir aquest estiu en un cine a l’aire lliure. L’Ajuntament ha escollit huit cintes que es podran veure cada dimarts fins al 29 d’agost en la versió en castellà i amb subtítols en anglés. Entre la programació estan Godzilla vs Kong o Mars Attacks!

Platja de la Punta del Raset de Dénia

Dénia (Marina Alta) també ha organitzat el seu cine a vora mar en la platja de la Punta del Raset, fins al 28 d’agost i amb entrada lliure. Cada diumenge a les 22:00, una nova pel·lícula per a tota la família, com Space Jam: Noves llegendes o Lupin III: The First.

Platja de la Fossa i d'Arena-Bol de Calp

A Calp (Marina Alta), el cine d’estiu s’ha organitzat a la platja de la Fossa i la platja del Arena-Bol. En aquesta ocasió, es projecta una nova pel·lícula cada dimarts i dijous fins al 25 d’agost. Entre la programació destaca Wonder Woman 1984, La família Mitchell contra les màquines o Men in Black International.

Platja de Bega de Mar i de Palmeres de Sueca

Sueca (Ribera Baixa) compta amb una oferta reduïda, però que de segur agradarà els seguidors de les pel·lícules protagonitzades per animals. A la platja Bega de Mar es projectarà Como perros y gatos: La patrulla unida l’11 d’agost, i a les Palmeres Tom i Jerry el 18 d’agost.

Platja Mutxavista del Campello

Al Rincón de la Zofra del Campello (Alacantí), al costat de la platja Mutxavista, també es podrà gaudir del seté art amb el so de les ones del mar de fons. L’ajuntament proposa pel·lícules més recents, com La boda de Rosa, juntament amb altres que ja tenen més d’una dècada, com Petita miss Sunshine. Una selecció per a passar-ho d’allò més bé cada dissabte d’agost fins al dia 20.

Platja del Pinar de Castelló de la Plana

El cine torna a la platja del Pinar de Castelló de la Plana (Plana Alta) aquest estiu. Un total de set pel·lícules es projecten cada dimarts fins al 26 d’agost amb accés lliure. Jumanji: siguiente nivel o García y García són algunes de les escollides, que a més porten subtítols.

Platja de l'Almadrava, Heliòpolis i els Terrers de Benicàssim

L'Ajuntament de Benicàssim (Plana Alta) també ha preparat la projecció de diverses pel·lícules a les platges del municipi.

En concret, cada dilluns, fins al 29 d'agost, es podran veure títols com Jungle CruiseTiempo Las niñas. En aquest cas amb la ubicació del cine s'alterna entre la platja de l'Almadrava, la platja Heliòpolis i la platja els Terrers.

Autocines

Autocine El Sur, Mutxamel
Autocine El Sur, Mutxamel / Autocine El Sur

Per a tots aquells i aquelles que volen sentir-se com els protagonistes de Grease, poden agafar el cotxe i veure una pel·lícula en algun dels autocines que hi ha a la Comunitat Valenciana.

Star, a la platja del Pinedo-Saler

Un dels més destacats és l’autocine Star, ubicat a la platja del Pinedo-Saler de València. Les instal·lacions tenen espai per a 350 cotxes i servei de restauració. A més projecten dues pel·lícules d’estrena pel preu d’una, les quals es poden sentir bé a través dels altaveus que acompanyen la pantalla o bé a través de la ràdio del cotxe, mitjançant FM.

Drive In, a Dénia

Per altra part, a Dénia, hi ha l'autocine Drive In, el primer que va obrir les portes a Espanya, el 1979. Aquest autocine presumeix de tindre la pantalla més gran del sud d'Europa en projecció digital d'alta definició (200 metres quadrats).

El Sur, a Mutxamel

Al terme municipal de Mutxamel (l'Alacantí) està l'autocine El Sur, que té la peculiaritat d’allargar el servei més enllà de l’època estival i obri tots els caps de setmana de maig a octubre. Les sessions són dobles i també té servei de bar.

També et pot interessar