Cine a la fresca: les millors terrasses, platges i autocines on gaudir del seté art

El Palau Ducal de Gandia, la platja del Pinar de Castelló de la Plana o l'autocine Drive In de Dénia són alguns dels llocs on es poden veure pel·lícules de manera diferent aquest estiu

Cine d'estiu de la platja de Palmeres, a Sueca (Ribera Baixa)
Cine d'estiu de la platja de Palmeres, a Sueca (Ribera Baixa) / Comunitat Valenciana

Amb l'arribada de l'estiu, la majoria dels municipis valencians projecten pel·lícules a l'aire lliure. Els espais oberts d'alguns museus i monuments, els parcs i les platges són espais que es condicionen en aquesta època de l'any i que es reconverteixen en cines on es pot gaudir de l'oferta cinematogràfica. Juntament amb aquests, l'original proposta dels autocines torna amb força durant les vacances.

Per tal de viure aquesta experiència durant el mes d'agost, hem recopilat dèsset llocs que animen a canviar el sofà de casa per un cine amb el cel com a sostre.

Cines en terrasses

Cine al CCCC, València
Cine al CCCC, València / Centre del Carme de Cultura Contemporània

Amb la instal·lació d’una pantalla i la col·locació de seients, alguns espais culturals i punts neuràlgics dels municipis es converteixen de la nit al dia en cines a la fresca. Aquests són alguns dels més destacats: 

Filmoteca d’Estiu de València

La Filmoteca torna un any més a la seua versió estiuenca als Jardins del Palau de la Música del 4 d'agost al 2 de setembre. A més de disposar d'un cicle de quatre pel·lícules del director alemany Wim Wenders, es podrà veure èxits de crítica recents com la valencianaVasil, premi Berlanga a millor pel·lícula, o As Bestas, Goya a millor pel·lícula. L'última gran triomfadora dels premis Oscar, Tot a la vegada a tot arreu, i El triangle de la tristesa, Palma d'Or a Canes, també formen part d'una programació que encisarà els cinèfils més exigents.

Els films s'exhibeixen en versió original subtitulada i començaran a les 22:30 hores de dilluns a diumenge, llevat dels dimecres, que no hi ha sessió. La taquilla s'obrirà a les 21:30 hores, amb preus de 3,50 euros per l'entrada general, i 25 euros per a l'abonament de deu sessions.

CCCCinema d’Estiu 2022

El Centre del Carme Cultura Contemporània de la ciutat de València acull un any més el seu cicle de cine d’estiu "De què riem a Europa?", amb una àmplia selecció de films de 13 països diferents per a celebrar la 5a edició d’aquesta iniciativa. Enguany, aquest cicle de comèdies abasta temes com la revolució femenina en la comèdia contemporània, la xenofòbia a Europa, l'humor ucraïnés o l'assot de la tecnologia en la societat. Les pel·lícules es podran veure cada dia del 3 al 31 d’agost, de dimarts a diumenge, a partir de les 22:00 al claustre gòtic del centre i de forma gratuïta. 

Terrassa Lumière d'Alboraia

Aquesta terrassa d'Alboraia (Horta Nord) té cinquanta anys d'història i és ja un clàssic dels estius a València. Situat al passeig d'Aragó, al costat de la gasolinera, es tracta d’un cinema familiar de sessions dobles on es projecten les últimes pel·lícules d'estrena. També compta amb un servei de bar i preus reduïts els dimecres, pel dia de l'espectador, i els diumenges, pel dia de la família. 

Palau Ducal de Gandia

A Gandia (la Safor) torna el Cine Pot d'Estiu, amb pel·lícules en versió original que es projectaran al pati d'armes del Palau Ducal cada dimecres d'agost a les 22.00 h. Entre les pel·lícules programades, destaca una acurada selecció de cinema d'autor que passa des de Quentin Dupieux fins a Louis Garrel, amb un preu per entrada d'entre 3 i 5 euros.

Parc Municipal de l’Eliana

L'Eliana ja ha iniciat el seu cicle de projeccions a la Terrassa del Cinema d'Estiu amb un total de 26 pel·lícules i 15 curtmetratges que componen la programació d'enguany. Una tradició que fa ja 48 anys que se celebra al municipi del Camp del Túria, amb la qual el veïnat i els visitants gaudeixen d’una selecció cinematogràfica que combina cinema d'autor, cinema familiar i comèdia. Les projeccions comencen a les 22:30 h i el preu de les entrades és de 3,5 euros la general i 2,5 la reduïda.

Cova Gran de Paterna

La Cova Gran és l’escenari del cine d’estiu de Paterna (Horta). El procés de selecció de les pel·lícules que conformen ací la programació és un poc diferent, ja que és la ciutadania la que les tria cada setmana a través de les xarxes socials municipals. Aquesta iniciativa té com a objectiu permetre els veïns i veïnes gaudir del cinema de manera gratuïta en un espai pròxim i accessible.

Cines en platges

Cinea la platja de Palmeres, Sueca
Cinea la platja de Palmeres, Sueca / Comunitat Valenciana

Les platges no serveixen només per a prendre el sol i el bany. Amb l’ampli espai que proveeixen i la comoditat de l’arena també poden convertir-se en cines. Aquestes són algunes de les platges de la Comunitat Valenciana que projecten pel·lícules durant l’estiu:

Platja de Gandia

Un any més, Tugar Gandia (la Safor) proposa nits de cinema al costat de la mar cada dilluns a les 22.00 hores. La iniciativa ‘Cine al costat del mar’, a càrrec de l'Ajuntament de Gandia en col·laboració amb València Turisme i la Comunitat Valenciana, ofereix amb projeccions gratuïtes fins al mes de setembre. Les sessions tenen lloc en l'Escenari 1 o Ripoll de la platja de Gandia, enfront del passeig marítim de Neptú núm. 10, i per a gaudir de qualsevol pel·lícula només es necessita disposar de cadira o tovallola.

Platja de l'Arenal de Xàbia

La platja de l’Arenal de Xàbia (Marina Alta) es torna a convertir aquest estiu en un cine a l’aire lliure. L’Ajuntament ha triat huit cintes que es podran veure cada dimarts a les 22 hores en la zona central de la platja, i fins al 22 d’agost. Entre la programació estan clàssics com La princesa promesa o la recent Free Guy.

Platja de la Punta del Raset de Dénia

Dénia (Marina Alta) també ha organitzat el seu cine vora mar a la platja de la Punta del Raset, fins al 27 d’agost i amb entrada lliure. Cada diumenge a les 22:00, una nova pel·lícula per a tota la família, com Caçafantasmes, Beyond o Top Gun: Maverick.

Platja de la Fossa i de l'Arena-Bol de Calp

A Calp (Marina Alta), el cine d’estiu s’ha organitzat a la platja de la Fossa i la platja de l'Arena-Bol. En aquesta ocasió, es projecta una nova pel·lícula cada dimarts i dijous fins al 31 d’agost. Entre la programació destaca Deliciós o Padre no hay más que uno 3.

Platja de l'Horta del Campello

Al Racó de la Sofra del Campello (Alacantí), al costat de la platja de l'Horta, també es podrà gaudir del seté art amb el so de les ones de la mar de fons. L’Ajuntament proposa pel·lícules recents per a tots els públics com Los tipos malos o Belle. Una selecció per a passar-ho d’allò més bé cada dissabte d’agost fins al dia 19.

Platja del Pinar de Castelló de la Plana

El cine torna a la platja del Pinar de Castelló de la Plana (Plana Alta) aquest estiu. Un total de set pel·lícules es projecten cada dimarts fins al 25 d’agost amb accés lliure. Elvis o Supermascotes són algunes de les escollides, que a més porten subtítols per a persones sordes.

Platja de l'Almadrava, Heliòpolis i dels Terrers de Benicàssim

L'Ajuntament de Benicàssim (Plana Alta) també ha preparat la projecció de diverses pel·lícules a les platges del municipi. En concret, cada dilluns a les 22:00 hores, fins al 28 d'agost, es podran veure títols com Lightyear o Raya i l'últim drac. En aquest cas amb la ubicació del cine s'alterna entre la platja de l'Almadrava, la platja Heliòpolis i la platja dels Terrers.

Autocines

Autocine El Sur, Mutxamel
Autocine El Sur, Mutxamel / Autocine El Sur

Per a tots aquells i aquelles que volen sentir-se com els protagonistes de Grease, poden agafar el cotxe i veure una pel·lícula en algun dels autocines que hi ha a la Comunitat Valenciana.

Star, a la platja del Pinedo-Saler

Un dels més destacats és l’autocine Star, ubicat a la platja del Pinedo-Saler de València. Les instal·lacions tenen espai per a 350 cotxes i servei de restauració. A més projecten dues pel·lícules d’estrena pel preu d’una, les quals es poden sentir bé a través dels altaveus que acompanyen la pantalla o bé a través de la ràdio del cotxe, mitjançant FM.

Drive In, a Dénia

D'altra banda, a Dénia, hi ha l'autocine Drive In, el primer que va obrir les portes a Espanya, el 1979. Aquest autocine presumeix de tindre la pantalla més gran del sud d'Europa en projecció digital d'alta definició (200 metres quadrats).

El Sur, a Mutxamel

Al terme municipal de Mutxamel (l'Alacantí) està l'autocine El Sur, que té la peculiaritat d’allargar el servei més enllà de l’època estival i obri tots els caps de setmana de maig a octubre. Les sessions són dobles i també té servei de bar.

També et pot interessar

stats