‘Vasil’, de la directora valenciana Avelina Prat, inaugurarà enguany la Filmoteca d'Estiu

Tindrà tres cicles, un amb les millors pel·lícules de l’any, un altre dedicat a Wim Wenders, i un de clàssics del cinema

Fotograma de 'Vasil'
Fotograma de 'Vasil' / Filmax

La pel·lícula Vasil, l'òpera prima de la valenciana Avelina Prat, inaugurarà enguany la Filmoteca d'Estiu, que tindrà lloc als jardins del Palau de la Música de València del 4 d'agost al 2 de setembre. Així ho ha explicat el director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Francesc Felipe, que ha presentat aquest dijous en roda de premsa la programació i el cartell de l’edició del 2023 d’aquest cine a la fresca, creat per l'il·lustrador valencià Manu Garrido.

Felipe ha assenyalat que obriran el cicle amb Vasil (2021), “una de les millors pel·lícules valencianes dels últims anys” i l'òpera prima de la directora valenciana Avelina Prat, que assistirà a la inauguració i presentarà la pel·lícula que ha escrit i dirigit.

Vasil va ser la gran triomfadora en l'edició passada dels Premis Berlanga de l'Audiovisual Valencià amb sis guardons, entre ells a millor pel·lícula, guió i direcció. A més, ha sigut reconeguda com una de les grans revelacions del 2022 des de l'estrena internacional en la Seminci de Valladolid, en la qual Ivan Barnev i Karra Elejalde van obtindre junts el premi al millor actor.

Felipe també ha destacat durant la presentació que, a més de l’habitual cicle amb les millors pel·lícules de l'any en versió original i la revisió de grans clàssics, l’IVC continua apostant pels subtítols i la projecció de pel·lícules en valencià. Així, nou de les sessions de cinema estaran subtitulades al valencià, amb títols com El lladre de bicicletes de Vittorio de Sica o la premiada El triangle de la tristesa de Ruben Östlund.

Format per onze pel·lícules i 26 projeccions, la programació de la Filmoteca d’Estiu 2023 es divideix en tres cicles: Wim Wenders, format per quatre pel·lícules, del cineasta alemany Wim Wenders; i Collita de premis, on podran veure's les pel·lícules guanyadores dels principals certàmens cinematogràfics. També el cicle Aniversaris cinèfils, on es projectarà el clàssic de cinema mut Una dona de París (1923), de Charles Chaplin, que celebra el centenari.

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu es faran de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió, començaran a les 22:30 hores i la taquilla s'obrirà a les 21:30 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l'abonament de deu sessions.

També et pot interessar

stats