Les festes de la Magdalena arriben a l'equador amb una gran participació

La Policia Local fa 50 intervencions per baralles i agressions i 131 per soroll els tres primers de les festes de Castelló de la Plana

Nit Màgica de les festes de la Magdalena
Nit Màgica de les festes de la Magdalena / Facebook: @jordi.tarregasanguesa

A Castelló de la Plana continuen les festes de la Magdalena i arriben aquest dimecres a l'equador de la seua setmana gran amb la ressaca anit d'una multitudinària Nit Màgica i dels premis a les gaiates.

A l'avinguda Rei en Jaume milers de castellonencs van participar de l'espectacle de la Nit Màgica de la companyia de Vila-real Xarxa Teatre que, amb la pirotècnica i el ball de dimonis, va arrossegar el públic pel centre davall una pluja de foc al ritme de música tribal.

Abans es van conéixer les gaiates guanyadores. El màxim guardó ha sigut per a la Gaiata 6 Farola-Ravalet, un premi que se'ls ha resistit durant 30 anys. Enguany, la celebració és doble, perquè també han aconseguit el segon premi d'infantil.

El segon premi de les gaiates d'enguany ha sigut per a la Gaiata 8 Portal de l'Om, mentre que la Gaiata 18 Crémor s'emporta el tercer. Pel que fa a les infantils, la guanyadora ha sigut la Gaiata 16 Rafalafena, el segon guardó ha recaigut en La Farola-Ravalet, i el tercer va a mans de la Gaiata 15 Sequiol.

Actes principals del dimecres

Però la festa no para aquest dimecres i a les dues arribarà la cita de la tercera jornada del XXVII Concurs de mascletaes Ciutat de Castelló a càrrec de Pirotècnia d'Altura Zarzoso.

A la vesprada el color i les tradicions la posarà a les sis pels carrers i places del centre la Desfilada d'Animació de Colles i Carros Engalanats i el XXI Homenatge de Castelló a la Dolçaina i el Tabal a les huit en la plaça Major.

L'alcaldessa de Castelló i les reines de la Magdalena en la mascletà amb els membres de la pirotècnia Global Foc de Vilamarxant
L'alcaldessa de Castelló i les reines de la Magdalena en la mascletà amb els membres de la pirotècnia Global Foc de Vilamarxant / Twitter: @AmparoMarcoGual

I a la nit una nova cita amb la pirotècnia a les 21:00 hores amb la Mascletà Mixta Multicolor al carrer Santa María Rosa Molas a càrrec també de Pirotècnia d'Altura Zarzoso i el correfoc dels Dimonis de la Plana que partirà de la Plaça Maria Agustina.

La festa seguirà en colles i gaiates fins a altes hores de la nit amb nombroses actuacions musicals. En el recinte de concerts actuaran a partir de les onze Smoking Souls i Tesa.

La Policia Local fa 50 intervencions per baralles i 131 per soroll

La Policia Local de Castelló ha fet mig centenar d'intervencions per agressions i baralles i ha dut a terme 131 actuacions per sorolls o molèsties en colles, locals, gaiates i la via pública durant els tres primers dies de les festes de la Magdalena. Dins d'aquestes actuacions, la Policia Local ha dut a terme quatre denúncies a colles. També s'han fet 46 advertiments i en altres 21 casos s'ha solucionat amb la presència policial.

En matèria de seguretat ciutadana, la Policia Local ha portat a cap 103 intervencions. D'elles, 50 han sigut per agressions o baralles, 27 per discussions, 16 per robatori o furt i 10 per violència de gènere. A més, s'han fet sis detencions: quatre per violència de gènere, una per robatori amb intimidació i una altra per estafa.

En seguretat viària, en aquests primers tres dies de festes fundacionals de Castelló s'han produït 17 accidents de trànsit, dels quals 12 han sigut sense ferits. A més, la Policia Local ha registrat 9 alcoholèmies positives, de les quals ha obert diligències en tres casos.

També et pot interessar

stats